Redactia.ro
Home » Știri » Semnul neobișnuit care trădează o boală gravă a ficatului. Legătura dintre aspectul unghiilor și ciroză

Semnul neobișnuit care trădează o boală gravă a ficatului. Legătura dintre aspectul unghiilor și ciroză

ficat

Bolile hepatice afectează un procentaj ridicat din populație. Din păcate, multe dintre ele sunt depistate atunci când se află deja în faze avansate. Cu toate acestea, medicii au observat un semn comun în rândul pacienților care sunt diagnosticați cu diferite tulburări ale funcționalității ficatului.

Semnul neobișnuit care trădează apariția cirozei

Din nefericire, multe dintre bolile hepatice nu prezintă simptome evidente decât atunci când se află în etape avansate. Medicii au descoperit un anumit semn al bolii la nivelul mâinilor, mai exact al unghiilor.

Schimbările anormale la nivelul unghiilor par să fie un semn al bolilor grave ale ficatului, precum ciroza. Cercetăriile făcute de Departamentul de Dermatologie de la Universitatea Sohag sugerează că acest semn al bolii este dat de o schimbare provocată de imunitatea scăzută și de lipsa de fier din organism.

Mulți dintre bolnavii de ciroză au în comun umflarea degetelor la vârfuri și curbarea unghiilor pe buricul degetelor. În cazul pacienților care sunt diagnosticați cu ciroză într-un stadiu avansat s-a observat că două treimi din unghie capătă o culoare albă și are opacitatea sticlei măcinate. Conform cercetărilor făcute de către departmentul menționat anterior, acest semn a fost observat în peste 80 la sută dintre pacienții diagnosticați cu ciroză.

Atunci când ficatul nu funcționează în parametri optimi, anumite semne ale bolii pot fi citite pe chip. Iată la ce trebuie să fiți atenți, în mod deosebit.

Alte semne ale ficatului bolnav

1. Faţa umflată

2. Cearcăne

3. Tenul palid

4. Depozite albicioase pe limbă și respirație urât mirositoare

5. Vase de sânge sparte pe față

6. Acnee rozacee pe obraji și bărbie

7. Pigmentație maronie pe pielea feței

8. O nuanță gălbuie la nivelul ochilor

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: