Redactia.ro
Home » Știri » Semnul rutier de care puțini șoferi țin cont. Riști amenzi serioase dacă îl încalci

Semnul rutier de care puțini șoferi țin cont. Riști amenzi serioase dacă îl încalci

semn de circulatie

Fiecare șofer trebuie să respecte prevederile Codului Rutier dacă nu dorește să fie sancționat aspru sau să rămână fără carnet. Codul Rutier suferă mici modificări de la an la an, unele dintre ele având legătură cu adoptarea sau eliminarea unor semne de circulație. Iată semnul de circulație pe care mulți dintre șoferi nu îl respectă.

Semnul rutier de care mulți dintre șoferi nu țin cont

În urmă cu 3 ani, autoritățile luau decizia de a implementa semnul de circulaţie pe care puţini şoferi îl respectă, iar legislația amendează încălcarea acestui nou semn de circulație, șoferii riscând să scoată din buzunare sume frumoase de bani dacă nu respectă prevederile.

Semnele de circulație care sunt existente pe drumuri nu au doar un rol estetic, ci oferă instrucțiuni imporante care au rolul de a vă menține în siguranță pe dumneavoastă, pe pasagerii care se află în vehicul, precum și pe ceilalți participanți la trafic. Iată semnul rutier care oferă bătăi de cap șoferilor chiar și în ziua de astăzi, deși a fost introdus în Codul Rutier încă din anul 2020.

Semnul se regășește în multe zone urbane aglomerate. Este vorba acel idicator care interzice depășirea bicicletelor și a mopedelor pe o porțiune de drum. În cazul în care semnul este încălcat, șoferul în cauză riscă amenzi mari, precum și puncte de amendă. Așadar, atunci când vedeți acest indicator rutier, este mai bine să vă conformați indicațiilor acestuia pentru a nu fi nevoiți să suportați sancțiuni.

Șoferii riscă amenzi usturătoare și să rămână fără carnet dacă au acest obiect în mașină

Polițiștii avertizează că toți șoferii care își montează accesorii luminoase care redau culorile folosite în mod obișnuit de poliție risă amenzi cuprinse între 1.305 de lei și 2.900 de lei. Șoferii riscă, în plus, deschiderea unui dosar penal și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de până în 90 de zile.

Deși aceste lumini nu ar trebui să fie montate niciodată pe autoturismele civililor, ele pot fi achiziționate de pe multe platforme online care pot fi accesate doar prin câteva mișcări de mouse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: