Redactia.ro
Home » Știri » Semnul rutier pe care prea puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci dacă îl întâlnești în drumul tău

Semnul rutier pe care prea puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci dacă îl întâlnești în drumul tău

semn rutier

Fiecare conducător auto trebuie să fie familiarizat cu diversele semne rutiere pentru a asigura siguranța și conformitatea în trafic. Unul dintre semnele care pot părea enigmatice pentru mulți șoferi este indicatorul rutier alb, care prezintă un autoturism negru tăiat pe jumătate.

Dar ce înseamnă acest semn și ce trebuie să facă șoferii atunci când îl întâlnesc pe drum? Iată mai jos explicația pentru a știi ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu el pe drum.

Semnificația acestui semn rutier

Acest indicator rutier alb poate fi observat în anumite zone din Germania și are o semnificație specifică în conformitate cu Codul Rutier german. Este reprezentată o mașină neagră tăiată pe jumătate, împreună cu patru persoane. Acest semn este dedicat parcărilor, dar nu oricărui tip de parcare.

Semnul rutier cu mașina tăiată pe jumătate este un indicator suplimentar folosit pentru a marca parcările destinate vehiculelor de tip car-sharing în spațiul public. Acesta este utilizat pentru a indica locurile de parcare pentru mașinile care fac parte din sistemul de car-sharing. Astfel, spațiile de parcare rezervate pentru mașinile de car-sharing pot fi identificate cu această combinație de indicatoare.

„Semnul CarSharing este folosit ca semn suplimentar la semnul de circulație „Parken” (314 sau 315) pentru a marca locurile de parcare CarSharing. Spațiile de parcare generale de car-sharing din spațiile publice, unde fiecare vehicul de car-sharing poate fi parcat, pot fi identificate cu această combinație de indicatoare.”, menționează portalul carsharing.de.

Consecințele ignorării acestui semn

Ignorarea acestui indicator rutier poate avea consecințe serioase pentru conducătorii auto. În cazul în care un șofer care nu face parte din sistemul de car-sharing încalcă această regulă și parchează într-un astfel de loc, acesta poate primi o amendă de 55 de euro conform Legii privind circulația rutieră din Germania. De asemenea, mașina ar putea fi ridicată.

În general, aceste semne rutiere pot fi întâlnite în orașe precum Munchen, Karlsruhe, Hamburg, Berlin, Stuttgart și alte orașe din Germania. Karlsruhe este cunoscută drept „capitala germană de car-sharing”, fiind un loc unde aceste servicii sunt foarte populare și bine dezvoltate.

Indicatorul rutier cu mașina tăiată pe jumătate este un semn important pentru conducătorii auto care circulă în Germania. Este esențial ca șoferii să fie atenți la acest semn și să respecte regulile pentru a evita amenzi și alte neplăceri. Cunoașterea și înțelegerea semnelor rutiere contribuie la o experiență mai sigură și mai plăcută în trafic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: