Redactia.ro
Home » Știri » Sfatul părintelui Pantelimon în pragul Paștelui: „Dacă Dumnezeu ne-ar fi făcut perfecți…”

Sfatul părintelui Pantelimon în pragul Paștelui: „Dacă Dumnezeu ne-ar fi făcut perfecți…”

bor

Cu numai câteva zile înainte de marea sărbătoare ortodoxă a Paştelui, un părinte foarte respectat din România împărtășește un cuvânt înțelept care ne amintește de importanța trăirii unei vieți pline de iubire atât față de Dumnezeu, cât și față de toți oamenii din jurul nostru.

Sfatul părintelui Pantelimon în preajma sărbătorilor de Paște

În preajma Sfintelor Sărbători de Paşte, Părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oașa împărtășește un cuvânt înțelept. Potrivit explicatiilor Părintelui Pantelimon de la Mănăstirea Oașa, oamenii nu au fost creați perfecți de către Dumnezeu, motiv pentru care au nevoie unii de ceilalți.

„Dumnezeu i-a făcut pe oameni incompleţi, tocmai ca să aibă nevoie unul de altul. Dacă ne-ar fi făcut perfecți, ne-am fi fost suficienți singuri.

Sigur, există oameni care dăruiesc mai mult, oameni care dau mai puțin, dar nu trebuie să ne oprim la relația cu un singur om, trebuie să învățăm să iubim pe toată lumea, să câștigăm un rod din relația cu fiecare, nu doar din aceea cu partenerul de viață.

Orice om e un dar potențial pentru noi, cu care ne putem îmbogăți”, este mesajul transmis de părintele de la Mănăstirea Oașa.

Părintele Pantelimon este absolvent de Belle Arte, pictor de icoane și fotograf. S-a retras din viața de zi cu zi la Mănăstirea Oașa, situată la poalele Munților Șureanu, unde trăiește în comuniune cu Dumnezeu. Potrivit Doxologia.ro, el posedă darul de a vindeca prin cuvânt și susține numeroase conferințe pentru tineri în licee și universități din țară.

Mănăstirea Oașa este o adevărată oază de liniște

Mănăstirea Oașa se găsește în Șugag, un oraș din județul Alba, în apropierea Munților Șureanu, la aproximativ 70 km sud de Sebeș și 57 km nord-est de Petroșani. Cu un peisaj pitoresc împrejmuit de păduri, văi și lacuri, Mănăstirea Oașa este o oază de liniște. Cel mai apropiat sat este situat la o distanță de peste 40 de kilometri de mănăstire.

Mănăstirea Oașa are o biserică centrală care este dedicată Adormirii Maicii Domnului și Sfântului Mare Mucenic Pantelimon. În ziua de 15 august se prăznuiește hramul Adormirii Maicii Domnului, iar în ziua de 27 iulie se prăznuiește hramul Sfântului Mare Mucenic Pantelimon.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: