Redactia.ro
Home » Știri » Sfatul primit de Pavel, elevul care a luat nota 10 în BAC de la diriginta sa, Carmen Iohannis

Sfatul primit de Pavel, elevul care a luat nota 10 în BAC de la diriginta sa, Carmen Iohannis

GALERIE FOTO (3)

Doi elevi din Sibiu, absolvenți ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr“ au trecut testul maturității cu nota 10. Pavel Mihăilescu este unul dintre cei doi elevi. A terminat cursurile Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, profilul Științe ale Naturii Bilingv, engleză. A avut-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis, prima doamnă a României la care spune că a ținut foarte mult.

„Doamna dirigintă ne-a învățat să fim, în primul rând, oameni. Ea ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place și ce iubiți, că banii vor veni”, își amintește Pavel.

Băiatul a dat Bacalaureatul la limba română, la matematică și la anatomie. Nu se aștepta să-l ia cu media 10, pentru că a avut emoții la anatomie.

„Vă spun sincer că nu mă așteptam. Am învățat mult, dar nu mă așteptam la note perfecte. La matematică nu am avut niciun fel de emoții. Chiar dacă subiectele au fost ușoare, pot spune, mândru de mine, că oricât de grele ar fi fost tot aș fi luat această notă. La română nu am fost foarte sigur, deși am respectat baremul și am scris cât de bine și cât de frumos am putut și, sincer să fiu, cele mai mari emoții le-am avut la anatomie. Acolo, la subpunctul C, de la ultimul exercițiu a picat fiziologia analizatorului cutanat și în dimineața cu examenul am spus să învăț asta, dar n-am făcut-o și exact asta mi-a picat. Recunosc că m-am blocat puțin când am văzut, dar se pare că m-am descurcat”, a declarat Pavel pentru turnulsfatului.ro

Pavel Mihăilescu: „Să știți că nu am fost un vânător de note, dar mi-a plăcut să învăț”.

Pavel a dat și un sfat pentru cei care urmează să dea acest examen important.

„Dacă muncești, înveți și ești serios, toată strădania îți va fi răsplătită. Le spun însă, să nu o facă pentru note, ci să-și facă o pasiune din a învăța. Nu trebuie să învețe non stop. Cunosc două categorii de tineri: cei care învață foarte mult și cei care învață destul de puțin. Eu spun că trebuie să-ți găsești un echilibru.

Nu spune nimeni să stai toată ziua și să înveți, dar nici să stai până cu două luni înainte de examen. Dacă învață din timp sunt foarte câștigați. În rest, să se bucure de viață și să nu fie stresați cu școala, pentru că viața este frumoasă. Eu chiar cred că suntem niște copii inteligenți și valoroși cu toții. Și cei care învață și cei care nu învață. În fiecare om există ceva bun și frumos. Asta trebuie găsit și valorificat”, mai spune Pavel.

 

 

Pavel și-a făcut planuri pentru vară. Merge la bunici, dar și la mare și la munte împreună cu prietenii săi. Recent, și-a luat și permisul de concudere și spune că acest lucru îi oferă libertatea de a-și alege cu mai multă ușurință destinațiile. Cât despre facultate, are mai multe variante, însă își dorește să devină student la Cluj, la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică sau la cea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Dacă nu va avea posibilitatea să ajungă acolo, va rămâne la Sibiu pentru Facultatea de Inginerie. De departe matematica este materia lui preferată și aceasta va face parte din viața lui mult timp de acum înainte, arată sursa citată anterior.

În timpul liber, Pavel joacă tenis, se uită la seriale sau se plimbă cu mașina. Pe tinerii din generația lui îi sfătuiește să găsească un echilibru între școală și a-și trăi viața. Băiatul este de părere că în toți oamenii este ceva bun și frumos, iar asta trebuie valorificat.

Sursa foto: Facebook.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: