Redactia.ro
Home » Știri » Sfaturi care te vor ajuta să ții transpiratia sub control

Sfaturi care te vor ajuta să ții transpiratia sub control

Transpirația este un proces natural prin care corpul se răcorește, însă acest proces foarte important poate crea și disconfort. Din fericire, există o serie de metode care ajută la oprirea transpirației inconfortabile, de la antiperspirante la medicamente.

După cum menționam, transpirația este modalitatea prin care organismul își reglează temperatura. Mai exact, când ne este cald, transpirăm. Acea umiditate se evaporă apoi și produce o răcorire a corpului. Transpirația este o componentă complet naturală a vieții de zi cu zi.

Cu toate acestea, pentru unii oameni transpirația creează situații neplăcute în anumite contexte sociale, mai ales dacă transpirația lasă pete vizibile pe haine. În aceste situații, există câteva strategii care pot ajuta la reducerea cantității de transpirație. Una dintre cele mai eficiente produse este Transpiblock, un roll-on care asigură, printr-o singură aplicare, protecție îndelungată împotriva transpirației excesive – de la 3 la 5 zile.

Aplicați antiperspirant înainte de culcare

Antiperspirantele blochează canalele sudoripare, astfel încât transpirația să nu poată ajunge la suprafața pielii. Transpirația este produsă în continuare de glandele sudoripare, însă este împiedicată să ajungă la suprafață.

Deodorantele nu previn transpirația, ci au rolul de a masca mirosul neplăcut atunci când transpirăm. Uneori, antiperspirantele conțin deodorant. Cele mai multe antiperspirante sunt alcătuite din săruri metalice, numite cloruri de aluminiu.

Pentru ca antiperspirantele să dea cele mai bune rezultate, asigurați-vă că axilele sunt curate și uscate și apoi aplicați antiperspirantul seara înainte de a merge la culcare. Acest lucru este necesar deoarece ingredientele din antiperspirant au nevoie de timp pentru a crea acel blocaj la nivelul canalelor sudoripare, motiv pentru care oamenii transpiră mai puțin, sau deloc, noaptea.

Chiar dacă nu funcționează imediat, păstrați această rutină timp de câteva nopți, iar rezultatele dorite vor apărea cu siguranță. Odată ce antiperspirantul începe să-și facă efectul, acesta poate fi aplicat după cum este necesar.

Îndepărtați părul de pe corp pentru a obține un contact mai bun cu pielea

Antiperspirantul funcționează cel mai bine atunci când are un contact bun cu pielea. De aceea, pentru cele mai bune rezultate, luați în considerare îndepărtarea părului din zona axilară. Nu aplicați însă antiperspirant imediat după îndepărtarea părului. Așteptați cel puțin o zi pentru a evita iritarea nedorită a pielii.

Îndepărtarea părului de pe corp poate ajuta, de asemenea, la combaterea mirosului corporal – bacteriile prosperă în zonele umede și acoperite de păr.

Purtați țesături prin care pielea poate să respire

De asemenea, pentru a reduce transpirația este esențial să purtați haine din țesături lejere, respirabile, cu o bună ventilație. Culorile mai deschise ajută, de asemenea, deoarece reflectă soarele și nu-l absorb, așa că purtarea unor haine albe poate menține răcoarea și poate reduce transpirația.

Când acest lucru nu este posibil, alegeți haine în culori închise sau modele care ascund urmele de transpirație. Puteți, de asemenea, să vă stratificați ținutele astfel încât transpirația să nu fie vizibilă pe stratul exterior.

Evitați anumite alimente

Există câteva alimente pe care ar trebui să le evitați dacă sunteți la un prânz de afaceri sau într-o situație socială în care preferați să nu transpirați. Evitați în special mâncărurile picante. Corpul reacționează la mâncarea picantă în același mod în care o face la orice altă sursă de căldură – încearcă să se răcorească, provocând transpirație.

Nici cofeina nu este recomandată, deoarece stimulează glandele suprarenale și provoacă transpirație la nivelul palmelor, picioarelor și axilelor.

Stați într-un mediu răcoros

Transpirația este modalitatea corpului de a se răcori. Așadar, dacă atmosfera din încăpere este răcoroasă, nevoia de a transpira este redusă.

Atunci când temperaturile sunt ridicate, poate fi foarte eficient să așezați un bol cu gheață în fața unui ventilator pentru ca aerul rece să circule prin încăpere. O altă idee bună este să vă țineți draperiile și jaluzelele trase în timpul zilei pentru a împiedica soarele să supraîncălzească camerele. Încercați să stați la umbră dacă sunteți în aer liber.

Consumați porții mai mici și mai dese pentru a menține răcoarea, deoarece căldura metabolică este necesară pentru a descompune alimentele. De asemenea, beți multă apă pentru a menține temperatura corpului la un nivel scăzut.

În plus, puteți păstra cremele hidratante la frigider pentru un efect de răcorire atunci când le aplicați.

Tratamente medicale

Dacă simțiți că transpirați în exces, poate doriți să luați legătura cu un medic pentru a afla dacă aveți o afecțiune numită hiperhidroză. În acest caz, aveți la dispoziție mai multe opțiuni de tratament:

Antiperspirante pe bază de rețetă

Medicul poate prescrie un antiperspirant care poate fi cumpărat doar pe bază de prescripție medicală. În plus, sunt disponibile și creme pe bază de prescripție medicală dacă transpirația excesivă afectează fața și scalpul.

Medicamente orale

Există câteva medicamente disponibile care blochează substanțele chimice care permit anumitor nervi să comunice între ei, ceea ce poate ajuta la reducerea transpirației. Există unele efecte secundare potențiale (cum ar fi probleme ale vezicii urinare, gură uscată și vedere încețoșată), așa că discutați cu medicul dacă beneficiile depășesc sau nu riscurile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini