Redactia.ro
Home » Stil de viață » Și tu îl aruncai? Modalități excelente de a folosi zerul din iaurt

Și tu îl aruncai? Modalități excelente de a folosi zerul din iaurt

Sursa foto: retete-usoare.info

Mulți oameni consideră zerul ca fiind ceva de aruncat, când în realitate este un ingredient, superb în sine. Este sărac în calorii, plin de proteine, vitamine, minerale, enzime și bacterii active care nu ar trebui să fie irosite. Iată cum puteți să-l utilizați”

Cum puteți utiliza zerul din iaurt

Zerul are multe utilizări și poate fi păstrat în frigider, sigilat într-un borcan de sticlă ermetic, timp de până la 6 luni sau congelat pentru mai mult timp. Iată o listă de moduri de a folosi zerul în mod corespunzător!

Zerul este un conservant alimentar natural

Puteți folosi o cantitate mică de zer ca starter de cultură pentru a lactofermenta legume, sosuri, gemuri. Adăugați o lingură sau două la un nou ferment pentru a-l face să bolborosească cu bacterii bune. Adăugați aprox. 1/4 cană de zer la laptele încălzit și răcit și apoi fermentați timp de 24 de ore.

Micul dejun

Oferiți micului dejun un plus de proteine și enzime înlocuind laptele sau apa cu zerul.

Zerul ajută la coacere

Înlocuiți conținutul de apă sau lapte din produsele de panificație cu zer. Este perfect în coacerea fără gluten și fără cereale, precum și în coacerea tradițională cu făină de grâu. 

Rețineți, bacteriile vii, probiotice, nu vor supraviețui în timpul gătitului, dar vitaminele, mineralele și proteinele vor supraviețui. Zerul va ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea texturii și la modificarea gustului. 

Smoothie

Deoarece zerul este plin de nutrienți și are în mod natural un conținut ridicat de proteine, este un înlocuitor ideal de lichid în smoothie-uri și shake-uri. 

Sosuri

Acesta se poate folosi și pe bază de sos pentru anumit alimente, de exemplu salată. 

Zerul ajută la prepararea cărnii

Înmuierea cărnii în zer va ajuta la frăgezirea proteinelor. Se ține între 30 de minute și două ore. Verificați periodic pentru a vă asigura că nu începe carnea să pară gătită pe margini. 

Îngrijirea pielii 

Aciditatea zerului poate ajuta la îndepărtarea pielii moarte și la hrănirea celulelor sănătoase ale pielii. În plus, vitaminele și mineralele au calități excelente de tonifiere. Tamponați puțin pe un tampon de vată și aplicați-l pe față ca agent de tonifiere sau adăugați o cană plină în baie.

Balsam pentru păr

Zerul ajută la hrănirea părului tău, menținând pH-ul în echilibru. Clătirea părului cu zer îl poate face mai puternic, mai neted și mai strălucitor. 

Hrană pentru animale de companie 

Zerul poate fi adăugat în hrana pentru animale de companie. Câinii, pisicile și chiar și găinile se pot bucura de aroma suplimentară a zerului adăugat la hrana lor obișnuită!

Preparați brânză ricotta

Brânza ricotta adevărată se face prin reîncălzirea zerului dulce rămas de la fabricarea brânzei, dar puteți face ricotta de casă și din zerul de la iaurtul de casă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: