Redactia.ro
Home » Știri » Silvio Berlusconi a murit la 86 de ani. Cele mai răsunătoare controverse în care a fost implicat politicianul

Silvio Berlusconi a murit la 86 de ani. Cele mai răsunătoare controverse în care a fost implicat politicianul

silvio berlusconi

Silvio Berlusconi, miliardar și politician italian, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani, conform informațiilor publicate de ziarul Corriere della Sera. El a murit la Spitalul San Raffaele din Milano, unde fusese readus vineri după o spitalizare prelungită de 45 de zile, încheiată cu câteva săptămâni în urmă. Cauza decesului a fost o pneumonie și o formă agresivă de leucemie.

Silvio Berlusconi a murit la 86 de ani din cauza pneumoniei și a leucemiei

Recent, el a fost spitalizat într-un prestigios spital pentru a trata o stare de slăbiciune asociată cu o infecție pulmonară, însă medicii săi au dezvăluit că suferea și de leucemie cronică.

În ultimii ani, starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat semnificativ, fiind supus intervențiilor chirurgicale pe cord deschis în 2016 și trecând prin numeroase internări în spital începând cu momentul în care a fost diagnosticat cu COVID-19 acum trei ani.

Silvio Berlusconi a fost prim-ministru al Italiei în perioadele 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011. Deși nu mai deține un rol direct în guvern, partidul său, Forza Italia, face parte din coaliția de dreapta a premierului Giorgia Meloni.

Cariera sa a fost marcată de evenimente scandaloase și probleme juridice, în special în ultimul deceniu, cu dosare legate de celebrele sale petreceri sexuale numite „Bunga Bunga”. Octogenarul, a cărui parteneră Marta Fascina era cu 53 de ani mai tânără decât el, a provocat un nou scandal în decembrie 2022. Înaintea unui meci, el le-a promis jucătorilor unei echipe de fotbal că va aduce un „autobuz plin de persoane din industria pornografică” în vestiar în cazul în care vor câștiga.

Ce se petrecea la petrecerile organizate de către Silvio Berlusconi

O femeie de companie a afirmat că s-a deghizat în Barack Obama pentru a-i oferi distracție lui Silvio Berlusconi în timpul infamei petreceri cunoscute sub numele de „bunga-bunga”. Aceste declarații au fost făcute de tânăra în fața magistraților italieni, în cadrul procesului „Rubygate”.

Femeia a mărturisit că se deghiza în judecătoarea Ilda Boccassini, purtând haine de magistrat, în Barack Obama sau în Whitney Houston pentru a-l face pe Silvio Berlusconi să râdă. Ea a povestind acest lucru, dezvăluind că era unul dintre modurile în care fostul premier italian își găsea amuzamentul. Potrivit mărturiei tinerei, Berlusconi era foarte amuzat în special atunci când o imita pe Ilda Boccassini, deoarece politicianul avea o aversiune puternică împotriva judecătoarei, considerând că a fost nedreptățit în procese de către aceasta.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: