Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep poate scăpa de suspendare. Cine îi poate schimba soarta sportivei, acuzată de dopaj

Simona Halep poate scăpa de suspendare. Cine îi poate schimba soarta sportivei, acuzată de dopaj

Simona Halep poate scăpa de suspendare. Cine îi poate schimba soarta sportivei, acuzată de dopaj

Simona Halep poate scăpa de suspendare și ar putea fi exonerată de acuzațiile de dopaj, în urma cărora riscă să fie suspendată timp de patru ani. Iată cine îi poate schimba soarta jucătoarei de tenis care a fost prima în lume o lungă perioadă de timp.

Cum poate Simona Halep să scape de suspendare. Cine îi poate schimba soarta sportivei, acuzată de dopaj

Simona Halep își pregătește apărarea, fiind preocuparea ei principală de la anunțul că a fost găsită dopată cu o substanță interzisă sportivilor. Aflată în România, ea se ocupă împreună cu avocaţii străini pe care i-a angajat pentru a putea să-și dovedească nevinovăţia în cazul testului pozitiv de la US Open 2022. Sportiva se bazează în mod special pe unul dintre avocați. Bărbatul este avocat în Uniunea Europeană și, în plus, a făcut parte din avocații care a lucrat la legea anti-dopingului, a relatat orangesport.ro.

Nu toată lumea o susține pe Simona Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare…”. Cine pune sare pe rana jucătoarei de tenis

Deși Simona Halep este susținută de foarte multă lume din țară și de peste hotare, nu toți îi iau apărarea. Ruxandra Dragomir, fostul președinte al Federației Române de Tenis (FRT), a fost de părere că Halep nu are absolut nicio scuză pentru faptul că a fost prinsă dopată.

„Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală. Nu se regăsește în Nurofen sau în alte medicamente. Din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau. (…) Putem reacționa sentimental și emoțional. Convingerea multora că «și alții se dopează, dar nu sunt prinși» nu scade vinovăția Simonei. Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu”, a declarat Ruxandra Dragomir într-un interviu acordat revistei Q Magazine.

Și medicul Adrian Motoacă, specializat în medicină sportivă, fost doctor la Dinamo, a făcut o declarație pe acest subiect.

„Nu, domnilor, nu doar Simona a greşit… greşiţi cu toții! Societatea româneasca e concepută aşa. Am văzut nenumăratele dezbateri pe tema celor două probe anti-doping, dar niciuna nu a ajuns la chintesența faptului. Simona, ca un românaș neaoș, a făcut ceea ce face fiecare dintre noi. Nu s-a informat, nu și-a ales calea singură, a fost sfătuită prost… alegând calea pierzaniei”, a spus el, conform unei postări făcute în mediul online.

Simona Halep poate scăpa de suspendare. Cine îi poate schimba soarta sportivei, acuzată de dopaj
Foto: Profimedia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: