Redactia.ro

Simona Halep, singura sportiva din WTA care a câștigat Marele Șlem de la Paris

GALERIE FOTO (2)

Simona Halep, singura sportiva din WTA care a câștigat Marele Șlem de la Paris.  Halep este singura sportivă care a câștigat Roland Garros la juniori și profesioniști, în ultimii 19 ani.

Simona Halep, singura sportiva din WTA care a câștigat Marele Șlem de la Paris

Simo a părăsit turneul Roland Garros în sferturile de finală, însă sportiva se poate mândri cu o performanță unică, începând din 2000.

În anul 2008, Simona Halep pășea pentru prima dată în prim-planul tenisului mondial.

Jucătoarea se impunea în întrecerea junioarelor, după o finală jucată în fața Anei Bogdan, cu scorul de 6-4, 6-7, 6-2.

Între timp au urmat performanțele foarte bune de la profesioniști. Iar anul trecut, Halep a câștigat trofeul la Roland Garros, după o finală dramatică împotriva lui Sloane Stephens.

Se pare că în acest an, câștigătoarea trofeului de la Roland Garros este Ashleigh Barty după ce a dispus în ultimul act cu 6-1, 6-3, de Marketa Vondrousova.

Simona a câștigat 18 trofee la profesioniști. Simo a jucat patru finale de Mare Șlem, trei la Roland Garros și una la Australian Open.

Reacția Simonei după ce a văzut cine a câștigat turneul de la Roland Garros

Jucătoarea Ashleigh Barty este noua câștigătoare de la Roland Garros, după ce s-a impus în fianala cu Marketa Vondrousova.

Potrivit Mediafax, Simona HAlep i-a „predat” trofeul lui Barty. Iar acum australianca a urcat până pe locul 2 WTA, fiind la un singur pas de liderul Naomi Osaka.

Barty s-a decis în 2014 să renunâe la tenis, însă tenismena a revenit la sportul alb în 2016.

Printre cei care au felicitat-o a fost și campioana noastră, Simona Halep, care a postat un mesaj imediat după victoria obținută de Barty.

„Felicitări, Ashleigh! Sunt atât de fericită pentru tine. Să te bucuri de acel trofeu minunat”, a scris Halep pe Twitter.

Sloane Stephens a felicitat-o și ea pe campioana de la Roland Garros.

„Am văzut un tenis uimitor în acest turneu din partea lui Ashleigh Barty! Felicitări, fată, o meriţi! Acum bucură-te de ce ai realizat”.

Simo a întâlnit-o pe Barty de patru ori în tot acest timp al carieri sale. Simona s-a impus de trei ori. Ultima dată a fost în acest an, în sferturile turneului de la Madrid.

Citește și:Simona Halep – Amanda Anisimova LIVE la Roland Garros. Simona Halep se opreste in sferturi la Paris