Redactia.ro
Home » Știri » Simptomele la care să fii atent. Indică o altă boală, dar, de fapt, sunt provocate de infecția cu SARS-CoV-2

Simptomele la care să fii atent. Indică o altă boală, dar, de fapt, sunt provocate de infecția cu SARS-CoV-2

Simptomele la care să fii atent.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a făcut dezvpluiri șocante despre noile simptome ale coronavirusului. Potrivit medicului, pacienții care merg la doctori, să fie testați, indiferent de simptomologie.

Simptomele la care să fii atent. Indică o altă boală, dar, de fapt, sunt provocate de infecția cu SARS-CoV-2

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a declarat că au apărut două noi simptome specifice noului coronavirus. Conform acesteia, durerile abdomonale și scaunele frecvente, dar și durerile puternice de cap ar putea fi semne de coronavirus.

Potrivit Digi24, medicul Dorobăț a menționat că aceste simptome pot să apărea fără a fi însoțite de tuse sau febră. „Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăţ.

Mai mult, managerul spitalului a precizat că din caeastă cauză, toți pacienții care se prezintă la medic trebuie testați, indiferent de simptome.

De asemenea, specialiștii susțin că atunci când se trage apa la toaletă, capacul să fie pus pe vas pentru a evita răspândirea virusului.

Când se pot agrava formele ușoare de boală?

Medicul specialist Dorobăț a declarat că există și un altfel de fenomen, și anume că există persoane fără manifestări respiratorii deosebit de grave, dar care au examen radiologic caracteristic pentru coronavirus.

Din nou, trebuie să dăm o atenție deosebită din punct de vedere clinic, pentru că în cazul unor astfel de pacienți, cu manifestare radiologică, chiar dacă nu au evidente simptome respiratorii spre agravare, putem să ne așteptăm ca evoluția să nu fie din cea mai favorabilă”, subliniază dr. Carmen Dorobăț. Medicul mai atrage atenția asupra formelor ușoare de boală, pentru că acestea se pot agrava în ziua a șaptea, a opta sau chiar a zecea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: