Redactia.ro
Home » Coronavirus » Simptome Coronavirus: de ce unii pacienți nu au simptome și sunt totuși infectați cu COVID-19

Simptome Coronavirus: de ce unii pacienți nu au simptome și sunt totuși infectați cu COVID-19

Simptome Coronavirus de ce unii pacienți nu au simptome și sunt totuși infectați cu COVID-19

Simptome Coronavirus: specialiștii explică cum se răspândește virusul în corp. Cercetătorii au înțeles acum și de ce anumiți pacienți au avut simptome foarte grave, dar alții nu au experimentat aproape deloc simptome.

Oamenii de știință au descoperit de ce există o diferență atât de mare între manifestările simptomelor COVID-19. De ce unii pacienți nici nu și-au dat seama că sunt infectați, iar alții au avut simpome puternice, care chiar le-au pus viața în pericol. Din păcate, în România, la acest moment, sunt peste 100 de decese cauzate de COVID-10. Citește aici mai multe informații despre Bilanțul Actualizat la nivelul țării noastre.

Simptome Coronavirus: cum se manifestă și de ce unii infectați au rămas asimptomatici

Specialiștii au analizat cu atenție cantitate de virus prezentă în corpul pacienților infectați cu COVID-19. Aceasta se numește încărcătură virală. Unii pacienți au avut un nivel scăzut din această încărcătură virală, ceea ce a însemnat simptome ușoare. Alții au avut încărcătură virală ridicată, care a dus la accentuarea simptomelor și la agravarea unor afecțiuni preexistente în corpurile bolnavilor.

„Cineva care se infectează atingând un obiect, de exemplu clanța unei uși, va avea simptome mai ușoare decât cei care inhalează virusul din tusea cuiva deja infectat”

, susțin experții chinezi.

Cei care au simptome ușoare au și avantajul de a-și menține sistemul imunitar suficient de puternic cât să lupte cu virusul, concluzionează studiul realizat în China, citat de Daily Mail.

„Este vorba despre dimensiunea armatelor. Un virus care vine cu armată numeroasă va fi dificil de oprit de armata sistemului imunitar”, explică și profesorul Wendy Barclay, expert în boli infecțioase la Colegiul Imperial din Londra.

Fluidele celor infectați cu alte virusuri pot conține de la un milion până la o sută de milioane de viruși pe mililitru

Momentan, specialiștii nu pot trage concluzii despre ce cantitate duce la o încărcătură virală mare în cazul coronavirus, însă se pot raporta la experiența lor cu alți viruși.

„Trebuie să ne îngrijoreze mai ales oamenii infectați cu o cantitate mare de virus”

, a declarat Michael Skinner, de la Colegiul Imperial. „Nu avem informații despre ce înseamnă o cantitate mare, dar fluidele celor infectați cu alte virusuri pot conține de la un milion până la o sută de milioane de viruși pe mililitru”, a continuar specialistul.

Clinicile Charité din Berlín şi Schwabing din Munchen, împreună cu Institutul de Microbiologie al armatei germane au făcut un alt studiu. În urma lui, au concluzionat că un pacient nu mai este contagios atunci când probele extrase din zona nazofaringiană şi fluidele expulzate prin tuse prezintă mai puţin de 100.000 de copii ale genomului virusului, anunță Agerpres.

Astfel, experiții susțin că „înalta încărcătura virală în faringe imediat ce apar primele simptome indică faptul că pacienţii cu COVID-19 sunt contagioşi încă de foarte timpuriu, posibil chiar înainte să-şi dea seama că sunt bolnavi”.

„În acelaşi timp, potenţialul infecţios al pacienţilor cu COVID-19 pare să depindă de încărcătura virală din faringe ori plămâni. Acesta este un factor important pentru decizia privind momentul în care un pacient poate fi externat cât mai repede în cazul unei crize de paturi libere”

, explică Roman Wolfel, directorul Institutului de Microbiologie al armatei germane.

Această cercetare arată că „noul coronavirus se poate multiplica în faringe fără să ajungă în mod obligatoriu şi în plămân, şi din acest motiv este atât de uşor transmisibil”, conform lui Christian Drosten, director al Institutului de Virologie al clinicii Charité.

Specialiștii din Germania continuă cercetarea pentru a găsi anticorpi împotriva SARS-CoV-2, analizând serurile sanguine ale pacienților vindecați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: