Redactia.ro
Home » Coronavirus » Primul caz vindecat de COVID-19 de la Spitalul Suceava:” Sunt optimistă, cred că ne vom redresa”

Primul caz vindecat de COVID-19 de la Spitalul Suceava:” Sunt optimistă, cred că ne vom redresa”

Primul caz vindecat Suceava

A fost confirmat primul caz vindecat de coronavirus de la Spitalul Județean Suceava. Este vorba despre o femeie care a reușit să supraviețuiască focarului de infecții din Suceava.

Primul pacient vindecat din Suceava

Suceava a devenit primul focar de infecții cu coronavirus din România, motiv pentru care autoritățile au decis să introducă carantina totală.

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în Suceava a ajuns la 701, ceea ce înseamnă un sfert din numprul total al infecțiilor de COVID-19 din România.

În ciuda situației dificilă în care se află județul Suceava, un prim pacient de la Spitalul Județean Suceava a fost declarat vindecat.

Este vorba despre o femeie, Olga Sturdza, medic infecționist, care a reușit să supraviețuiască în lupta cu noul virus ucigaș. Olga s-a îmbolnăvit la jumătatea lunii martie, ulterior fiind diagnosticată pozitiv cu COVID-19.

Deși primel zile au fost dificile, medicul infecționsit susține că răbdarea și optimismul a ajuta-o să-și revină.

În primele zile a fost mai greu, dar după 5-7 zile de tratament încep să se vadă îmbunătăţirile. Am vrut să mă vindec, am gândit mereu pozitiv şi îndemn pacienţii să facă la fel”, a declarat Olguţa Sturdza.

Medicul infecționist a intrat în carantină

După ce a fost testată pozitiv, Olga a intrat în carantină, dar a continuat să păstreze legătura cu colegii. După ce și-a revenit, Olga s-a întors joi, 2 aprilie la muncă pentru a salva, la rândul ei, pacienții infectați cu coronavirus.

Am fost foarte mâhnită când am văzut că erau pacienţi foarte mulţi, iar colegii rămaşi nu mai făceau faţă. Am păstrat permanent legătura telefonic cu colegii mei şi am încercat să ajut cât de mult am putut”, a spus aceasta.

Cu toate că Spitalul Suceava se află în stare critică, medicul infecționist, Olga Sturza este de părere că această perioadă va trece cu bine, iar prioritate este acum vindecarea pacienților infectați cu COVID-19.

Medicul vindecat de coronavirus, susține că optimismul și răbdarea sunt armele principale pentru a te vindeca și pentru a trece de infecția noului virus.

Sunt optimistă, cred că ne vom redresa și vom fi din nou fruntea. A fost o perioadă nefericită, dar avem resurse să revenim și să ne luptăm cu boala, să avem tot mai mulți pacienți vindecați.”, a mai spus Olga.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: