Redactia.ro
Home » Știri » Simptomul care apare în jurul buricului. Ce afecțiune medicală gravă poate să indice

Simptomul care apare în jurul buricului. Ce afecțiune medicală gravă poate să indice

Simptomul care apare în jurul buricului. Ce afecțiune medicală indică

Iată ce afecțiune medicală poate indica durerea în jurul buricului. Despre ce este vorba, potrivit medicilor, și ce trebuie să faci dacă persistă.

Ce afecțiune medicală indică durerea în jurul buricului

Apendicita este o inflamație a apendicelui. Simptomele apendicitei pot varia de la persoană la persoană, dar unele simptome comune includ durere abdominală, sensibilitate la palpare în partea dreaptă jos a abdomenului, febră, greață și vărsături, pierderea poftei de mâncare și modificări ale tranzitului intestinal.

Simptomele ei pot varia de la persoană la persoană, dar iată câteva semne și simptome comune:

  1. Durere abdominală: Durerea inițială poate apărea în jurul buricului și apoi se deplasează în partea dreaptă jos a abdomenului. Durerea poate fi ascuțită, persistentă sau trece prin episoade de intensitate crescută.
  2. Sensibilitate la palpare: Abdomenul poate fi sensibil la atingere sau presiune, în special în partea dreaptă jos a abdomenului.
  3. Febra: Apendicita poate fi însoțită de febră, în special în cazul unei infecții.
  4. Grețuri și vărsături: Pot apărea grețuri și vărsături, mai ales în stadiile mai avansate ale apendicitei.
  5. Pierderea poftei de mâncare: Pacienții cu apendicită pot prezenta o pierdere a poftei de mâncare.
  6. Modificări ale tranzitului intestinal: Pot apărea modificări ale tranzitului intestinal, cum ar fi diareea sau constipația.

Aceste simptome pot fi prezente și în alte afecțiuni abdominale și că diagnosticul apendicitei trebuie stabilit de un medic prin intermediul evaluării medicale și a testelor suplimentare, cum ar fi examenul fizic, analizele de sânge și imagistica medicală (de exemplu, ecografie abdominală sau tomografie computerizată).

În cazul în care suspectați o apendicită, este important să căutați asistență medicală imediată pentru evaluare și tratament adecvat. E bine să căutați asistență medicală de urgență, deoarece aceasta poate fi o afecțiune gravă și necesită intervenție chirurgicală pentru a îndepărta apendicele inflamat (apendicectomie). Prin urmare, nu ignorați niciun simptom mai sus menționat. Întârzierea tratamentului poate duce la complicații severe, cum ar fi ruperea apendicelui și infecții abdominale grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: