Redactia.ro
Home » Știri » Simptomul neobișnuit al diabetului tip 2 pe care mulți îl ignoră până când este prea târziu

Simptomul neobișnuit al diabetului tip 2 pe care mulți îl ignoră până când este prea târziu

diabet

Diabetul de tip 2 este o afecțiune comună și, deoarece nu există momentan o vindecare pentru această boală, este crucial să fie detectat în stadii incipiente pentru a putea urma un tratament adecvat și a preveni agravarea și complicațiile ulterioare. Iată care este simptomul acestei boli care este ignorat de cei mai mulți dintre pacienți până când este mult prea târziu!

Simptomul diabetului tip 2 pe care mulți îl ignoră până când este prea târziu

Conform medicului endocrinolog, dr. Vinita Tandon, există mai multe afecțiuni care pot cauza oboseală accentuată. Din acest motiv, oboseala nu este întotdeauna recunoscută ca un semn de avertizare al diabetului.

„Când oamenii au glicemie crescută din cauza diabetului, înseamnă că glucoza nu este utilizată de celule și acest lucru duce la oboseală”, spune medicul. „În loc ca mușchii și celulele creierului să primească energia din glucoză, ea rămâne neutilizată în fluxul sanguin.”, completează dr Vinita Tandon.

Cele mai întâlnite simptome ale diabetului tip 2

Oboseala accentuată nu este singurul semn de avertizare al diabetului de tip 2. Există există și alte indicii importante de care trebuie să fim conștienți.

Potrivit dr. Tandon, vindecarea mai lentă a rănilor și infecțiile recurente poate indica, de asemenea, prezența diabetului. Ea explică că nivelurile crescute de zahăr în sânge pe termen lung pot afecta negativ integritatea vaselor de sânge, circulația și sănătatea țesuturilor. Acest proces poate duce la vindecarea îngreunată a rănilor, astfel încât chiar și tăieturile și abraziunile minore pot necesita mai mult timp pentru a se vindeca în totalitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: