Redactia.ro
Home » Știri » Simptomul neştiut care poate semnala diabetul de tip 2! Apare la subraț sau pe ceafă

Simptomul neştiut care poate semnala diabetul de tip 2! Apare la subraț sau pe ceafă

Simptomul neştiut care poate semnala diabetul de tip 2! Apare la subraț sau pe ceafă

Iată un simptom care poate semnala diabetul de tip 2! Trebuie să fiți cu mare băgare de seamă deoarece apare la subraț sau pe ceafă. Ce spun specialiștii.

Simptomul neştiut care poate semnala diabetul de tip 2! Apare la subraț sau pe ceafă

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică care afectează modul în care corpul tău metabolizează glucoza. Aceasta este cea mai comună formă de diabet și se caracterizează prin rezistența la insulină sau incapacitatea corpului de a produce suficientă insulină.

Insulina este un hormon produs de pancreas care reglează nivelul de glucoză din sânge. În cazul diabetului de tip 2, fie celulele corpului nu răspund corect la insulină, fie pancreasul nu produce suficientă insulină. Ca rezultat, glucoza se acumulează în sânge în loc să fie utilizată ca energie.

„În loc ca mușchii și celulele creierului să primească energia din glucoză, ea rămâne neutilizată în fluxul sanguin”, a spus dr. endocrinolog Vinita Tandon.

Simptomele diabetului de tip 2 pot include sete crescută, urinări frecvente, foame excesivă, pierdere neintenționată în greutate, oboseală, vedere încețoșată, vindecare lentă a rănilor și infecții frecvente.

Un alt semn trebuie să ne atragă atenția. Întunecarea pielii. Este vorba despre o anume pigmentare de la subrat sau de pe ceafă.

„Acesta este un semn de rezistență la insulină care se va manifesta la diabeticii de tip 2”, spune dr. Tandon.

Diabetul de tip 2 poate provoca, de asemenea, scădere în greutate neintenționată, amorțeală sau furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor din cauza circulației proaste și a leziunilor nervilor periferici.

Este important să discuți cu un doctor despre simptomele pe care le experimentezi, deoarece un diagnostic și un tratament precoce pot ajuta la prevenirea complicațiilor, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral, boală renală, orbire sau amputarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: