Redactia.ro
Home » Știri » Simulare BAC 2024 | Ce subiecte s-au dat la Matematică pentru cei de la profilul real

Simulare BAC 2024 | Ce subiecte s-au dat la Matematică pentru cei de la profilul real

GALERIE FOTO (2)

Pe 5 martie, în cadrul simulării Bacalaureatului 2024, elevii de clasa a XII-a din toate profilurile au fost puși la încercare cu subiecte de matematică, marcând un moment crucial în pregătirea lor pentru examenul care le va deschide porțile către educația superioară. Eu sunt Adrian Baciu, și, așa cum v-am ținut la curent cu probele anterioare, astăzi vă ofer păreri, analize și tot ceea ce trebuie să știți despre această etapă decisivă.

Precedentul zilei de luni, 4 martie, a fost dedicat probei de limba și literatura română, unde elevii s-au străduit să demonstreze competențele acumulate de-a lungul anilor de studiu. Succesul acestei zile a fost un barometru al interesului și al angajamentului elevilor față de acest maraton educațional, iar feedback-ul primit de la dumneavoastră a fost pe măsură.

UPDATE: S-au afișat subiectele la Matematică.

Ce subiecte s-au dat la simularea examenului de Bacalaureat 2024

La nivel național, peste 140.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a participă la această probă esențială, având de ales între matematică și istorie, în funcție de profilul și specializarea lor. Această diversitate reflectă importanța ambelor discipline în formarea culturală și intelectuală a tinerilor care aspiră la o carieră de succes.

Anunțul făcut în decembrie 2023 prin publicarea în Monitorul Oficial a listei de conținuturi pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 a adus vești bune pentru candidați. Într-un gest de încurajare și de adaptare la nevoile educative, autoritățile au decis eliminarea unor capitole considerate mai complexe din curriculumul pentru limba și literatura română, matematică, istorie, geografie, și nu numai. La matematică, spre exemplu, elevii au fost scutiți de la capitolul „Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutativ”, „Aplicații ale integralei definite”, precum și o parte din materialul dedicat „Integralei definite”. Aceste ajustări sunt menite să faciliteze o mai bună concentrare pe conceptele fundamentale și să sporească încrederea elevilor în propriile forțe.

Această adaptare a materiei reflectă o abordare mai flexibilă și mai orientată către nevoile elevilor, recunoscând totodată provocările și presiunile la care sunt supuși în această perioadă. Scopul este de a echilibra cerințele academice cu bunăstarea psihologică a candidaților, asigurându-se că sunt bine pregătiți nu doar pentru examene, ci și pentru provocările care îi așteaptă în etapele următoare ale vieții academice și profesionale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: