Redactia.ro
Home » Știri » Singurul animal de pe Terra care nu moare niciodată. Cercetătorii au rămas fără cuvinte

Singurul animal de pe Terra care nu moare niciodată. Cercetătorii au rămas fără cuvinte

meduza

Deși unele animale, cum ar fi insectele, trăiesc doar câteva zile, există și specii care sunt considerate nemuritoare. Cercetătorii au identificat o astfel de specie care are capacitatea de a trăi fără să îmbătrânească. Care este această specie unică și când a fost observată pentru prima dată? Răspunsul îl veți afla în rândurile de mai jos.

Animalul care nu moare niciodată. Cercetătorii au rămas fără cuvinte

Există animale care au abilități uimitoare de a se adapta și supraviețui chiar și în cele mai extreme condiții. O specie marină a fascinat oamenii de știință cu capacitățile sale remarcabile. Este vorba despre Turritopsis dohrnii, o meduză care a fost descoperită pentru prima dată în anii 1880, în Marea Mediterană.

După mai multe cercetări, biologii marini au descoperit că această meduză are o rezistență neobișnuită. După ce iese din stadiul de larvă și înoată liberă, această creatură marină se dezvoltă într-o colonie cilindrică de polipi și produce mai multe meduze identice genetic. Odată ajunse la maturitate, meduzele ajung la o dimensiune de doar 4,5 mm, având corpul transparent și un stomac roșu vizibil în interior. Marginile lor sunt înconjurate de până la 90 de tentacule albe. Deși pare fragilă din cauza dimensiunilor sale mici, această creatură este surprinzător de rezistentă și posedă o capacitate genetică unică.

Atunci când se află în situații periculoase, aceste creaturi marine pot face un salt înapoi în procesul lor de dezvoltare. Dacă corpul lor are leziuni fizice sau nu mai au suficientă hrană, ele pot reveni la stadiul de polipi, transformându-se din nou.

Cercetătorii studiază îndeaproape meduza nemuritoare

După ce se transformă din nou în polipi, colonia regenerează și produce meduze identice genetic cu cea adultă. Acest proces a fost descoperit în anii 1990, moment în care această specie a fost denumită de biologii marini „meduza nemuritoare”.

Specialiștii au analizat timp îndelungat mecanismul celular care permite această metamorfoză, cu scopul de a vedea cum ar putea fi aplicat în medicină. Prin studiul acestei specii de meduză, oamenii de știință își doresc să găsească modalități de modificare a celulelor umane, astfel încât să fie posibilă obținerea nemuririi.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: