Redactia.ro
Home » Stil de viață » Singurul cuvânt din limba română care începe cu „nt”. Te-ar fi salvat la Fazan, jocul copilăriei

Singurul cuvânt din limba română care începe cu „nt”. Te-ar fi salvat la Fazan, jocul copilăriei

fazan

FAZAN este unul dintre cele mai cunoscute jocuri pentru persoanele de toate vârstele. Este un joc amuzant de interior sau pentru atunci când mergeți cu mașină. Fiecare jucător va căuta să își pună în încurcătură adversarii.

Singurul cuvânt din limba română care începe cu „NT”

Cel mai probabil, cei care au jucat Fazan cel puțin o dată în viață au fost închiși de un cuvânt care se termină cu “nt”, însă știai că există unul care începe cu această terminație? De multe ori, jucătorii folosesc cuvinte care se termină cu “nt”, pentru a-l închide pe adversar, câștigând astfel jocul. Și tu ai folosit, cu siguranță, cuvinte precum “restaurant” atunci când te jucai Fazan.

În limba română există un singur cuvânt care începe cu “nt” și te-ar putea salva atunci când joci Fazan cu una sau mai multe persoane. Este vorba despre cuvântul “ntur”, care este onomatopee și imită trilurile turturicii, după cum arată dexonline.ro: “ntur! interj. (reg.) cuvânt care imită trilurile turturicii”.

Cum se joacă Fazan

Pentru a juca Fazan este nevoie de cel puțin două persoane. Unul dintre participanți începe jocul și spune alfabetul în gând, iar un alt jucător va spune “stop”. Litera la care aceasta a ajuns este cea cu care va începe primul cuvânt. Următorul participant spune cuvântul care începe cu litera din alfabet la care s-a oprit celălalt jucător. Este obligatoriu ca acesta să fie un cuvânt românesc format din cel puțin trei litere. Următorul jucător va trebui să formeze un alt cuvânt care începe cu ultimele două litere din cuvântul spus de cel dinaintea sa.

Jucătorul care nu știe să formeze cuvântul cu acesta litere va primi un F, iar pe măsură ce se va mai întâmplă să nu cunoască și alte cuvinte atunci când îi vine rândul, va fi penalizat primind restul de litere până când alcătuiește cuvântul FAZAN și va fi nevoit să iasă din joc. Penalizare primește și atunci când este “închis” de jucătorul precedent, adică atunci când acesta reușește să spună un cuvânt care se termină cu un grup de litere cu care nu se poate forma un cuvânt românesc. Jucătorii nu au voie să își închidă adversarii de prima dată când spun cuvântul cu litera din alfabet la care s-a ajuns.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: