Redactia.ro
Home » Știri » Singurul cuvânt din limba română care începe cu tm.

Singurul cuvânt din limba română care începe cu tm.

Iată care e singurul cuvânt din limba română care începe cu „tm”. Crezi că știi despre ce e vorba?

Singurul cuvânt din limba română care începe cu tm

Cel mai probabil, cei care au jucat Fazan cel puțin o dată în viață au fost închiși de un cuvânt care se termină cu „tm”, însă știai că există unul care începe cu această terminație? De multe ori, jucătorii folosesc cuvinte care se termină cu tm, pentru a-l închide pe adversar, câștigând astfel jocul.

În limba română există un singur cuvânt care începe cu „tm” și te-ar putea salva atunci când joci Fazan cu una sau mai multe persoane.

Este vorba despre cuvântul „tmeză”, care înseamnă o intercalare a unui cuvânt între două elemente ale unui cuvânt compus sau ale unei unități frazeologice. Pluralul pentru el este „tmeze”.

Cum se joacă Fazan

Pentru a juca Fazan este nevoie de cel puțin două persoane. Unul dintre participanți începe jocul și spune alfabetul în gând, iar un alt jucător va spune “stop”.

Litera la care aceasta a ajuns este cea cu care va începe primul cuvânt. Următorul participant spune cuvântul care începe cu litera din alfabet la care s-a oprit celălalt jucător. Este obligatoriu ca acesta să fie un cuvânt românesc format din cel puțin trei litere. Următorul jucător va trebui să formeze un alt cuvânt care începe cu ultimele două litere din cuvântul spus de cel dinaintea sa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: