Redactia.ro
Home » Știri » Singurul supraviețuitor al incendiului de la spitalul din Piatra Neamț a fost externat și este în afara oricărui pericol

Singurul supraviețuitor al incendiului de la spitalul din Piatra Neamț a fost externat și este în afara oricărui pericol

GALERIE FOTO (4)

Un incendiu de proporții a avut loc la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în urma căruia 10 persoane și-au pierdut viața pe loc și alte 5 au murit în următoarele zile. Doar una dintre cele 16 persoane internate la secția de Terapie Intensivă a supraviețuit. Pacientul a fost externat și se află în afara oricărui pericol. 

 

Singurul supraviețuitor al incendiului de la Piatra Neamț

La o lună de la tragicul incident în urma căruia 15 persoane și-au pierdut viața, doar o singură persoană a reușit să supraviețuiască.

Singurul supraviețuitor al incendiului din secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, în vârstă de 74 de ani, a fost externat de la spitalul modular Lețcani. Deși are și alte afecțiuni medicale, bărbatul s-a vindecat de coronavirus, se simte bine, este conștient și se poate îngriji singur.

Pacientul a fost internat timp de trei săptămâni la secția de Terapie Intensivă în spitalul modular, în comă, intubat și ventilat mecanic. Bărbatul a fost scos la timp din flăcări și nu a suferit arsuri. În urmă cu câteva zile, pacientul fusese transferat de la secția de Terapie Intensivă a spitalului modular din Lețcani într-un salon obișnuit cu bolnavi de coronavirus.

”Pacientul de la Neamţ are o evoluţie tot mai bună. A fost mutat de la Terapie Intensivă în zona de confirmaţi, deci este spre bine. Sperăm să ajungă la familia lui fără nici o problemă”, a spus, în urmă cu câteva zile, medicul Carmen Dorobăț .

 

Incendiul de la Piatra Neamț

În noaptea de 14 noiembrie, în urma incendiului produs la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț, 10 pacienți, internați în stare critică în urma infecției SARS-COV-2, au murit pe loc și alți 5 și-au pierdut viața, în zilele ce au urmat. Procurorii încă anchetează încendiul și au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Medicul Cătălin Denciu a intrat în flăcări, în noapte de 14 noiembrie, pentru a-i salva pe pacienți. Medicul a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului și a fost transportat de urgență la Spitalul Regina Astrid din Belgia. Doctorii din Belgia au declarat că medicul ar putea rămâne fără câteva degete și nu va mai putea lucra pe viitor într-o secție ATI.

”Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicle pentru impact.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: