Redactia.ro
Home » Știri » Situație critică în Capitală! Nu mai există niciun pat liber la ATI. Prima reacție a managerului Institutului Marius Nasta

Situație critică în Capitală! Nu mai există niciun pat liber la ATI. Prima reacție a managerului Institutului Marius Nasta

Scenariul negru față de care mulți au încercat să se ferească s-a adeverit. Conform surselor oficiale, nu mai există nici măcar un pat disponibil la secțiile de ATI din București. Se pare că valul patru al pandemiei a lovit ca un tsunami România și nici bine nu a venit frigul, iar spitalele s-au umplut de pacienți diagnosticați cu covid19. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” a vorbit despre situația critică dîn spitale.

Ce a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”

O veste total nefericită pentru români este faptul că nu mai există locuri la ATI în Capitală. Situația critică din ultimele zile pare să nu se sfârșească prea curând. Managerul Institutului Marius Nasta a făcut declarații pe marginea acestui subiect. Valul patru al pandemiei a lovit din plin și autoritățile speră la o îmbunătățire cu toate că cifrele nu sunt prea îmbucurătoare. Beatrice Mahler a spus că paturile care se eliberează la ATI se ocupă imediat, iar majoritatea persoanelor care ajung în stare critică sunt persoane nevaccinate.

Orice pat se ocupă în câteva minute. Secţia e plină şi ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienţii nu au reuşit să treacă prin afecţiune cu bine. (…) E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început şi că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă.

Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puţine şanse medicale de succes în cazul lor. Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienţi au pierdut lupta cu viaţa.„,  a declarat Beatrice Mahler.

Premierul Florin Cîțu a cerut suplimentarea numărului de locuri la ATI

În urmă cu o săptămână, premierul Florin Cîțu declara că cere suplimentarea numărului de paturi din secțiile de terapie intensivă. Se pare că autoritățile se așteptau la o creștere semnificativă a numărului de cazuri și a persoanelor care dezvoltă simptome grave. Acesta declara că dorește să suplimenteze cu aproximativ 800 de paturi Spitalele din București. În urmă cu o săptămână erau disponibile 860 de paturi în secțiile ATI.

Aş vrea să vorbim de situaţia ATI. Avem deja 600 de persoane, ultima informare pe care o aveam ca număr de paturi disponibile 860 de paturi. Aş vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secţiile ATI. Dacă este nevoie şi de intervenţia mea, îmi spuneţi, dar ştiu foarte bine că putem să ajungem 1.600 de paturi. Aş vrea să îmi spuneţi cum şi când se va ajunge acolo ca să nu fim luaţi pe nepregătite.„, declara Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: