Redactia.ro
Home » Știri » Situație scăpătă de sub control în India! Cadavrele sunt incinerate în parcuri sau pe străzi

Situație scăpătă de sub control în India! Cadavrele sunt incinerate în parcuri sau pe străzi

Sunt clipe de coșmar pentru India, care se confruntă cu un adevărat dezastru umanitar. Situația sanitară din această țară este la pământ, odată cu al doilea val de infectări cu coronavirus. Se înregistrează cifre record de decese și cazuri noi de Covid 19. Cu toate că funcționează de la răsărit și până după miezul nopții, crematoriile nu mai fac față numărului imens de morți. Așa se face că mii de cadavre sunt incinerate în parcuri și pe străzi, în crematorii improzivate.

Situația a scăpat de sub control. Spitalele sunt arhipline în India, iar pacienții duc lipsă de oxigen și medicamente, transmite BBC. Tot mai mulți bolnavi de Covid ajung chiar să moară pe străzi, iar crematoriile nu mai fac față.

Cadavrele Covid incinerate în parcuri sau străzi în India

Potrivit cifrelor oficiale, doar luni, 26 aprilie, peste 2.700 de persoane au murit în urma infectării cu Covid 19. Marți, India a înregistrat alte peste 1.000 de decese.

Cifrele noilor îmbolnăviri sunt extrem de îngrijorătoare. Doar marți, 27 aprilie, India a înregistrat 323.144 de noi cazuri de Coronavirus. Este o ușoară scădere față de ziua precedentă, care adus un record mondial de peste 352.000 de cazuri de Covid 19 în ultimele 24 de ore.

Se crede că realitatea arată și mai rău, cu adevărat fiind vorba de un număr mult mai mare de decese și cazuri noi de Coronavirus decât o arată cifrele oficiale.  O anchetă jurnalistică a postulul de televiziune NDTV scoate la iveală că doar în ultima săptămână, în New Delhi, au existat cel puțin 1.150 de decese neincluse în bilanțul oficial privind Coronavirus. Iar cazuri similare au fost raportate nu doar în Capitală, ci în toată țara.

Dezastru umanitar: crematorii improvizate în parcuri

Serviciile de pompe funebre din India sunt de-a dreptul copleșite de numărul mare de morți de Coronavirus. Așa se face că oamenii au început să construiască crematorii în parcuri și pe străzi pentru a-i înmormânta pe cei răpuși de temutul virus.

Numărul mare de incinerări a făcut ca autoritățile din capitala indiană să primească tot mai multe cereri de tăiere a copacilor din parcuri, ca să fie folosiți la rugurile funerare.

Un angajat al unui crematoriu dezvăluie că, dacă până acum incinerau 20 de persoane pe zi, acum numărul a crescut la 60-70 de cadavre incinerate. Așa se face că se lucrează non-stop în crematorii, de la primele ore ale dimineții și până la miezul nopții.

”Am pierdut numărul. Începem la răsăritul soarelui şi incinerările continuă după miezul nopţii”, a afirmat Sanjay, unui dintre preoții care oficiază slujbe pentru pacienții care au pierdut lupta cu Coronavirus într-un crematoriu din New Delhi, scrie Agerpres.

România, ajutor de urgență pentru India

România și alte cinci țări din Uniunea Europeană au decis să trimită în India transport de urgență cu echipament medical, după ce autoritățile indiene au cerut ajutor. Autoritățile române vor trimite 80 de concentratoare de oxigen și 75 de cilindri de oxigen.

Irlanda va dona Indiei un număr de 700 de concentratoare de oxigen, un generator de oxigen, 365 de ventilatoare, Belgia 9000 de doze de Remdesivir, Luxemburg – 58 de ventilatoare, Portugalia – 5500 de flacoane de Remdesivir și 20 000 de litri de oxigen, iar Suedia 120 de ventilatoare.

Comisia Europeană a anunțat că și Franța și Germania se vor implica în acțiunea umanitară în următoarele zile.

Totodată, SUA a transmis că trimite Indiei componentele necesare pentru producerea de vaccinuri, precum şi echipamente medicale.

Dr. Anthony Fauci, consilier medical șef al Casei Albe, a menţionat că ar fi posibilă livrare în India a zeci de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, păstrate ca rezervă de către executivul american, având în vedere că vaccinul laboratorului anglo-suedez nu este încă autorizat în SUA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: