Redactia.ro
Home » Știri » Situație șocantă la Spitalul Județean din Sibiu. Un medic a refuzat să trateze un pacient infectat cu COVID-19Â

Situație șocantă la Spitalul Județean din Sibiu. Un medic a refuzat să trateze un pacient infectat cu COVID-19Â

Situație șocantă la Spitalul Județean din Sibiu

Caz șocant la Spitalul Județean Sibiu. Un medic este acuzat pentru că a refuzat să trateze un pacient infectat cu noul coronavirus. Mai mult, bărbatul avea o fractură la nivelul piciorului, dar specialistul nu a vrut să-l trateze. Ulterior, pacientul a mers la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean Sibiu pentru a cere ajutor.

Situație șocantă la Spitalul Județean din Sibiu. Un medic a refuzat să trateze un pacient infectat cu COVID-19Â

Situație nemaiîntâlnită la un spital din România. Un bărbat cu o fractură la nivelul piciorului și infectat cu noul coronavirus a mers la Spitalul Județean din Sibiu pentru a fi tratat. Bărbatul a rămas șocat când a auzit că mediul ortoped de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor, menționând că pacientul are coronavirus. După ce a văzut că acesta i-a întors spatele, bărbatul a mers la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean Sibiu pentru a cere ajutor.

Evenimentul a fost povestit de Alexandra Florița, soția bărbatului pe rețelele de socializare. „Sunt şocată de cele întâmplate. Cum să ţi se refuze controlul şi tratamentul la urgenţe, pe motiv ca esti pozitiv COVID??? La Urgenţe, într-un spital COVID!!!!”, a scris femeia, pe Facebook. Acesta a povestit că soțul ei a suferit un accident în urmă cu o săptămână și și-a rupt piciorul. În cursul zilei de sâmbătă au apărut complicații, iar soția fiind speriată, a decis să sune la salvare să vină să-l ia. Lucrurile au decurs normal, până când au ajuns la spital și au aflat că medicul de gardă de pe ortopedie refuză să-l vadă, pentru că el nu acceptă pacienți infectați cu coronavirus. „Am sunat la Salvare, au venit să îl ia… Dar, ajuns la spital, acesta află că medicul de gardă de pe ortopedie refuză să îl vadă, deoarece el nu acceptă să vadă pacienţi pozitivi covid.Am cerut un document în care să explice în scris motivul pentru care, un pacient ajuns în Urgenţe, fie el şi pozitiv, nu primeşte îngrijiri. Adică cum? Dacă eşti pozitiv, gata, poţi să mori? Nu le mai pasă de tine?”, se întreabă femeia.

Reacția spitalului Județean Sibiu

Conform Mediafax, conducerea spitalului Clinic Județean Sibiu de Urgență a declarat că s-au autosesizat în acest caz și că există o anchetă în desfășurare pe această temă.Soția bărbatului nu a dat numele medicului care a refuzat să-i trateze soțul bolnav, dar este de părere că acesta este o persoană care nu ar trebui să lucreze în sistemul medical. „Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări? Ca soţul meu, mulţi alţii.. Chiar nu vă pasă? Eu vă înţeleg teama, dar atunci când ştiaţi că lucraţi unde lucraţi, la ce vă aşteptaţi, în aceste timpuri de pandemie? Doar persoane sănătoase, fără alte afecţiuni? Noi eram printre cei ce ne protejam, şi uite tot am luat”, a mai spus femeia.

Nu este primul caz în care un medic refuză să trateze un pacient, indiferent de problemele de sănătate pe care le are. În luna aprilie, un bărbat din Sibiu a acuzat Secția Clinică de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului din Sibiu faptul că mama sa a murit în chinuri, după ce a fost nevoită să îndure dureri groaznice, pentru că medicii de gardă nu i-au acordat primul ajutor, cu toate că aceasta suferise o fractură. Motivul invocat atunci de medici a fost, că în acel moment se primeau doar cazuri de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: