Redactia.ro
Home » Monden » Smiley a dezvăluit cum și-a dobândit numele de scenă: „Nu pentru că zâmbesc mult sau că râd mult..”

Smiley a dezvăluit cum și-a dobândit numele de scenă: „Nu pentru că zâmbesc mult sau că râd mult..”

Smiley este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din țara noastră, iar publicul l-a înconjurat mereu cu multă dragoste și apreciere pentru muzica sa. Pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, cântărețul a ales să se facă cunoscut oamenilor din jurul său cu o poreclă, motiv pentru care nu puțini sunt cei care nu știu care este numele real al acestuia. Se pare că pseudonimul său a fost unul dobândit în urmă cu mulți ani, iar atitudinea sa mereu veselă și energică nu a avut nicio legătură cu asta.

Înainte să fie Smiley-omul, după cum s-a auto-intitulat pe Instagram, Andrei era un tânăr simplu, dornic să facă ceea ce iubea cel mai mult pe lume: să cânte. Pasiunea sa pentru muzică s-a născut încă din adolescență, când a început pentru prima oară să-și pună talentul la treabă, dar curajul să ajungă în fața oamenilor a venit abia mai târziu, în anul  2000. Atunci când s-a alăturat trupei Simplu, iar CRBL, OmuNegru, Piticu și Francezu l-au primit cu brațele deschise pe noul său coleg. Energic și dornic să se afirme, a completat perfect grupul lor și i-a ajutat să ajungă unele dintre cele cunoscute figuri din industria muzicală a României din acea perioadă.

Cum fiecare dintre ceilalți colegi ai săi aveau deja o poreclă, în cele din urmă a venit și rândul celui mai nou membru al trupei să și-o primească pe a lui. S-a decis ca acesta să fie strigat „Smiley”, cuvânt care din limba engleză se traduce simplu „zâmbet”. Având în vedere că artistul este mereu bine dispus și zâmbăreț, am putea spune că presudonimul său a fost ales perfect, însă nu acesta a fost motivul real pentru care i s-a spus așa.

Care este motivul pentru care Smiley are această poreclă?

Din câte a povestit chiar Smiley, colegii săi de la Simplu au decis să-i spună astfel deoarece reușea mereu să împartă zâmbete în jurul său. Acest lucru este valabil chiar și în prezent, la mai bine de 21 de ani după ce a debutat în industria muzicală.

Artisul a rămas același suflet tânăr, dornic mereu să vadă doar partea pozitivă a vieții și să aducă fericire în jurul său. În primul rând, reușește să facă acest lucru prin muzica sa, care ajunge negreșit la sufletul ascultătorilor, dar și prin simpla sa prezență. Este un om al scenei, o persoană menită să vorbească celor din jur și să le facă ziua și viața mai bună.

„Porecla de «Smiley» vine de la colegii din trupa Simplu, pentru că în momentul în care am intrat în trupă eu nu aveam o poreclă. Băieţii, toţi aveau câte o poreclă şi trebuiau să îmi găsească şi mie una. După ce am stat multe luni împreună, au zis «Ţie-ţi zicem Smiley!». Nu pentru că zâmbesc mult sau că râd mult, ci pentru că îi fac pe alţii să zâmbească în diferite circumstanţe. În general, tind să fac oamenii să se simtă bine şi au zis «Aşa să-i rămână numele!»”, a declarat Smiley pentru Europa FM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: