Redactia.ro
Home » Știri » Șofer ucreainean, beat și sub influența drogurilor, cursă în zigzag pe A2. Transporta 20 de tone de gaz petrolier

Șofer ucreainean, beat și sub influența drogurilor, cursă în zigzag pe A2. Transporta 20 de tone de gaz petrolier

sofer beat

Un incident neplăcut a avut loc pe autostrada A2. Un conducător auto de origine ucraineană, care conducea un TIR cu o cisternă încărcată cu aproape 20 de tone de gaz petrolier lichefiat (GPL) într-un mod haotic pe autostrada A2, a fost oprit de forțele de poliție, după ce alți șoferi au alertat serviciul de urgență la numărul 112. Iată ce au descoperit atunci când șoferul a fost testat pentru droguri și alcool!

Șofer ucrainean, beat și drogat la volan. Conducea un TIR cu 20 de tone de gaz lichefiat

Din fericire, șoferul ucrainean care conducea haotic a fost oprit la timp de polițiști, înainte de a produce vreo tragedie. Şoferul ucrainean de TIR a fost blocat de poliţiştii rutieri înainte să provoace un dezastru, având în vedere că se afla volanul unei cisterne în care se aflau aproape 20 de tone de GPL.

Șoferul aflat la volanul TIR-ului era un bărbat de origine ucraineană, în vârstă de 44 de ani. El a fost oprit de polițiști în trafic, după ce mai mulți conducători au reclamat că acesta conducea haotic pe drum. După ce a fost oprit, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și antidrog, iar rezultatele au fost unele pozitive, semn că acesta consumase atât alcool, cât și substanțe interzise înainte de a urca la volan. Bărbatul avea o alcoolemie considerabilă și ar fi putut produce oricând un accident tragic dacă oamenii legii nu ar fi intervenit cu prompitudine.

Comunicatul Poliției Române

„La data de 25 octombrie 2023, ora 21.18, polițiștii Brigăzii Autostrăzi a fost sesizat, prin 2 apeluri 112, despre faptul că o cisternă, înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București.

Din informațiile primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehicului, polițiștii au reușit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometru 135, în zona municipiului Fetești, județul Ialomița.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, de 44 de ani, cetățean ucrainean.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cisterna respectivă este destinată transportului de gaz petrolier lichefiat, iar, la momentul depistării, aceasta era încărcată cu 19,61 tone de combustibil. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii conducătorului auto, pentru 24 de ore, iar, în  cursul acestei zilei, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Mulțumim cetățenilor, pentru spiritul civic de care au dat dovadă!”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: