Redactia.ro
Home » Știri » Soldaţii lui Putin, daţi de gol de imaginile din satelit. Cum se ascund ruşii prin tranşee şi diguri, lângă Kiev

Soldaţii lui Putin, daţi de gol de imaginile din satelit. Cum se ascund ruşii prin tranşee şi diguri, lângă Kiev

transee Kiev

Soldaţii lui Vladimir Putin încearcă o nouă strategie pentru un asalt asupra Kievului. Mai nou, ruşii construiesc tranșee și diguri de pământ (berme) în jurul echipamentului său militar la nord-vest de capitala ucraineană.

Toate aceste lucruri se văd pe imaginile din satelit. Echipamente militare rusești suplimentare și unele construcții de berme sunt, de asemenea, văzute în satele Zdvyzhivka și Berestyanka, mai la nord-vest.

Ruşii n-au înaintat foarte mult

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că SUA „au văzut o serie de pași greșiți” din partea Rusiei în invazia sa în Ucraina. Oferind o evaluare a trupelor Rusiei, Austin a spus la CNN că rușii „nu au progresat atât de repede pe cât și-ar fi dorit”.

Rușii au avut probleme cu logistica, potrivit lui Austin, care a spus că nu a văzut dovezi de „bună angajare a informațiilor tactice” și nici „integrarea capacității aeriene cu o manevră la sol”.

Noile imagini din satelit arată berme de protecție în jurul echipamentului militar rusesc de lângă Ozera și Baza Aeriană Antonov.

Putin a sărbătorit anexarea Crimeei

Concerte grandioase cu mii de oameni au avut loc în mai multe orașe din Rusia, între care Moscova și Sankt-Petersburg, vineri, de „Ziua reunificării Crimeei”. La concertul de pe un stadion din capitala Rusiei a luat parte și Vladimir Putin, care le-a vorbit oamenilor, de pe scenă, despre ceea ce el numește „operațiunea specială” din Ucraina.

La manifestația de pe stadionul Luzhniki din Moscova, care este de fapt una de susținere a războiului din Ucraina, a venit și Vladimir Putin, care a fost aclamat de mulțime. În discursul său, liderul de la Kremlin a vorbit despre „unitatea poporului rus” faţă de “operaţiunea militară specială” din Ucraina, reluând propaganda că Rusia „a trebuit să apere vorbitorii de limba rusă din Ucraina de un genocid”.

Conform presei ruse, pe stadion sunt aproape 100.000 de oameni, iar alți circa 130.000 sunt în afara acestuia. Toți participanții au în piept cocarde cu litera Z, unul dintre însemnele de pe tancurile armatei ruse care a invadat Ucraina.

Câțiva reporteri străini aflați încă la Moscova au scrie pe Twitter că mulți dintre participanți sunt angajați la stat care au fost luați de la muncă și transportați cu autobuzul. Alții au fost luați direct de pe stradă și aduși forțat la eveniment.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: