Redactia.ro
Home » Știri » Soldații ruși sunt disperați. Caută gloanțe ucrainene ca să se împuște și să ajungă la spital

Soldații ruși sunt disperați. Caută gloanțe ucrainene ca să se împuște și să ajungă la spital

Nu este pentru prima dată când soldații ruși care invadează Ucraina par depășiți de situație, cel puțin psihic. Mai multe interceptări făcute publice de Serviciul de Securitate ucrainean arată convorbirile greu de crezut dintre aceștia.

Soldații ruși vor să se împuște în picioare ca să poată ajunge la spital

Din interceptările făcute publice de Serviciul de Securitate ucrainean ale conversațiilor soldaților ruși reiese că armata invadatoare este demoralizată și distrusă.

Spionajul ucrainean susține că soldații ruși caută muniție ucraineană pentru a se împușca în picioare și a ajunge în spital, informează Ukrinform.

Într-una din interceptări, un soldat rus îi spune mamei sale: „Îți spun un secret, am căutat gloanțe de 7,62, ucrainene, să ne împușcăm în picioare și să ne întoarcem la spitalul din Budennovsk”, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei.

„Dușmanii nu mai vor să lupte, se gândesc doar cum să supraviețuiască. Visează să scape de pe câmpul de luptă pentru că pierderile sunt înfricoșătoare”, a mai transmis Serviciul de Securitate ucrainean (SBU).

Aceeași sursă a mai precizat: „Oricât de mult încearcă Putin să ascundă pierderile, amploarea lor îi sperie chiar și pe comandanții din armata rusă. Și, cel mai important, îi încurajează pe militari să fugă din armată”.

Într-o altă conversație interceptată de SBU, rușii vorbesc despre pierderile mari suferite în luptele din Ucraina.

„Rămășițele brigăzii sale sunt acum desfășurate în regiunea Nikolaev. Vor să intre în oraș, dar au devenit deja incapabili: „Avem 120 de oameni trimiși înapoi de la brigadă la spital cu răni, aproximativ 320 de oameni”, a transmis SBU.

Interceptările au mai arătat disperarea și moralul scăzut al soldaților ruși

După prima săptămână de la declanșarea războiului asupra Ucrainei, interceptările serviciilor de informaţii ucrainene au arătat moralul scăzut al soldaţilor ruşi. Aceștia ar fi spus chiar că speră să fie trimişi acasă.

„Nu avem destui oameni. Mulţi din cei din unitatea noastră, din batalionul nostru au fost ucişi, sunt mulţi răniţi. Sunt însă şi veşti bune: vom fi rotiţi în Belarus curând, aşadar doar aşteptăm aici. Sper că vom fi trimişi acasă”, i-ar fi spus un soldat rus soţiei sale la telefon, potrivit Ukrinform.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: