Redactia.ro
Home » Știri » Solstițiul de vară 2022: Tradiții și obiceiuri populare de Ziua Soarelui

Solstițiul de vară 2022: Tradiții și obiceiuri populare de Ziua Soarelui

Solstitiul de vara

Solistițiul de vară 2022 va avea loc mâine, pe data de 21 iunie. Acestă zi este cea care marchează cea mai lungă zi din an. Totodată în țara noastră există multe tradiții și obiceiuri legate de această zi. Iată toate detaliile!

Solstițiul de vară 2022

Solstițiul de vară mai poartă și numele de Ziua Soarelui, iar anul acesta se sărbătorește pe data de 21 iunie. În această zi, în țara noastră se păstrează din moși, strămoși mai multe tradiții și obiceiuri.

Solstițiul se referă la ziua în care „soarele stă”, un eveniment care marchează alinierea perfectă a axei Pământului pe direcția Soarelui.

După această zi importantă, ziua începe să scadă și durata nopții să crească până la data de 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă.

Tradiții și obiceiuri de solstițiul de vară 2022

Solstițiul de vară este legat de sărbătoarea Sânzienelor, ce are loc pe data de 24 iunie. Sânzienele sunt cunoscute din popor ca fiind zâne bune care se pot transforma în adevărate vrăjitoare atunci când sărbătoarea lor nu este respectată de cei din jur.

În popor circulă zvonuri cum că în perioada solstițiului de vară se pot realiza magii puternice, mai ales pozitive care pot adduce schimbări în dragoste sau câștiguri materiale.

Energia Solstițiului de vară prezintă pasiune și belșug în sufletele oamenilor, astfel că se pot întâmpla multe lucruri bune în acest interval de timp. Se spune că este bine să-ți pui o dorinți, deoarece are șanse mari să se îndeplinească.

Totodată, solstițiul de vară este perceput ca momentul oportun de a avea un nou început în viața ta. În toată lumea se țin petreceri închinate zilei Soarelui.

Solstițiul de vară din punct de vedere științific

Solstițiul de vară pentru emisfera nordică este momentul exact în care înclinarea axială a Pământului este cea mai înclinată față de Soare în timpul orbitei sale de 365 de zile – la un unghi de 23° 26′. Acest lucru nu se întâmplă nici la prânz, nici la miezul nopții; se întâmplă exact la același moment pentru fiecare țară de pe planetă. Nu este ca la o sărbătoare de Anul Nou, când ceasul bate miezul nopții în toate fusurile orare, pe rând – acesta este un eveniment temporal global, solstițiul având loc în același moment, potrivit „www.nj.com”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: