Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Solutii la indemana pentru raul de miscare

Solutii la indemana pentru raul de miscare

Persoanele care au rau de masina, de mare sau de zbor se confrunta, de fapt, cu rau de miscare. Afectiunea provoaca transpiratii reci, greata si varsaturi. Oricine poate fi afectat de rau de miscare, cu toate ca riscul este mai mare in randul copiilor si al femeilor.

Care sunt simptomele raului de miscare?

De cele mai multe ori, raul de miscare provoaca probleme stomacale, transpiratii reci, dureri de cap si ameteli. O persoana care are rau de miscare poate deveni palida. De asemenea, se poate intampla sa experimenteze urmatoarele simptome ca urmare a raului de miscare:

  • greata
  • varsaturi
  • incapacitatea de a-si mentine echilibrul

Care sunt cauzele raului de miscare?

Organismul isi pastreaza echilibrul cu ajutorul semnalelor trimise de multe zone ale corpului, cum ar fi ochii si urechile interne. In plus, la nivelul picioarelor exista receptori care ii permit sistemului nervos sa stie ce parti ale corpului ating solul.

Raul de miscare apare atunci cand exista un dezechilibru intre miscarea perceputa la nivel vizual si cea perceputa la nivel vestibular. De exemplu, atunci cand va aflati intr-un avion, nu puteti vedea turbulentele, insa organismul le poate simti. Acest dezechilibru poate provoca greata sau chiar varsaturi.

Care sunt factorii de risc pentru raul de miscare?

Orice forma de calatorie, pe uscat, in aer sau pe apa, poate cauza senzatia neplacuta de rau de miscare. Uneori, oamenii se pot confrunta cu rau de miscare atunci cand merg in parcurile de distractie.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 12 ani sunt cei mai predispusi la rau de miscare. De asemenea, femeile insarcinate se pot confrunta cu acest tip de tulburare a urechii interne.

Ce puteti face

Exista anumite solutii eficiente, iar multe dintre ele pot da rezultate aproape imediat. De exemplu, este foarte indicat sa priviti linia orizontului. De asemenea, exista cateva variante pe termen lung pe care le puteti incerca, cum ar fi administrarea anumitor vitamine.

Discutati intotdeauna cu un medic inainte de a lua noi medicamente sau suplimente. Unele pot agrava anumite afectiuni sau pot interactiona cu anumite medicamente pe care le luati deja.

Preluati controlul

Daca sunteti pasager, propuneti-i soferului sa conduceti masina. Oamenii de stiinta sustin ca raul de miscare este cauzat de dezechilibrul dintre miscarea perceputa la nivel vizual si cea perceputa la nivelul urechii interne. Aceste simturi se pot conecta mai bine atunci cand sunteti soferul vehicului.

Stati in fata

Unii specialisti recomanda sa va asezati pe scaunul din fata pentru a va ameliora simptomele.

Priviti linia orizontului

O alta tactica care va stimuleaza vizual presupune sa va concentrati asupra unui obiect stationar aflat la distanta.

Luati o gura de aer

Deschideti geamul sau iesiti la aer daca apar primele simptome ale raului de miscare. Daca vremea nu va permite, porniti sistemul de ventilatie si pozitionati duza catre fata. De asemenea, evitati fumatul pentru ca va poate agrava situatia.

Beti apa

Luati cateva inghitituri de apa rece pentru a va reduce greata. Evitati bauturile care contin cofeina, cum ar fi cafeaua si anumite sucuri acidulate, care pot deshidrata si pot agrava greata.

Luati vitamina B6

Vitamina B6 (piridoxina) este adesea folosita pentru a trata greata si varsaturile in timpul sarcinii, dar si alte afectiuni, cum ar fi anxietatea. Luati suplimente cu vitamina B6 pentru a trata raul de miscare.

Luati suplimente

Exista cercetari conform carora ghimbirul si menta pot ameliora raul de miscare si greata.

Presopunctura

Apasarea unui punct de presopunctura, numit nei-kuan (P6), aflat de-a lungul incheieturii va poate oferi o usurare rapida. Asezati degetele aratator, mijlociu si inelar ale mainii drepte pe interiorul incheieturii mainii stangi. Punctul nei-kuan este sub degetul aratator, intre tendoanele incheieturii mainii. Aplicati o presiune ferma pe una sau ambele incheieturi timp de 4-5 secunde.

Ceai de musetel

Musetelul este o planta care ajuta la calmarea problemelor stomacale, la reducerea aciditatii si la relaxarea muschilor stomacului. Preparati ceaiul inainte de a pleca in calatorie, depozitati-l intr-o cana si beti-l cald sau rece.

Antihistaminice fara prescriptie

Incercati sa luati medicamente eliberate fara presciptie care contin dimenhidrinat, difenhidramina  sau meclizina cu 30-60 de minute inainte de calatorie.

Scopolamina

Scopolamina este un medicament eliberat pe baza de prescriptie medicala care exista fie sub forma de pastile, fie sub forma de plasture. Plasturii se lipesc in spatele urechii si pot oferi o ameliorare timp de trei zile. Exista efecte secundare potentiale, cum ar fi uscarea gurii.

Prometazina

Prometazina este un medicament antihistaminic eliberat pe baza de prescriptie medicala utilizat pentru a trata raul de miscare. Ajuta la reducerea semnalelor din creier care provoaca varsaturile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini