Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Soluţii rapide de transport în oraşele aglomerate

Soluţii rapide de transport în oraşele aglomerate

Deplasarea în oraşele aglomerate şi la orele de vârf, reprezintă o mare provocare pentru fiecare dintre noi. Alegerea mijlocului de transport se va face astfel încât să ofere o deplasare cât mai rapidă şi sigură, să fie potrivit nevoilor şi capacităţilor fiecăruia, dar să ofere şi siguranţă tuturor participanţilor la trafic.

Soluţii practice şi rapide de transport

Într-un oraş plin cu  maşini, tramvaie, autobuze şi troleibuze, se pot adopta variante de deplasare care au rolul de a oferi libertate şi viteză de deplasare, prin specificul acestora. Astfel, se poate apela la soluţii practice şi accesibile, cum ar fi bicicleta, trotineta sau trotineta electrica. Amploarea pe care a luat-o deplasarea cu trotineta electrică se datorează vitezei de deplasare pe care o asigură, capacităţii de a se strecura cu uşurinţă în trafic, dar şi varietăţii mari de modele oferită de piaţa de specialitate. Atunci când vrei să te deplasezi cu uşurinţă la lucru sau către o întâlnire, când trebuie să parcurgi rapid o distanţă considerabilă, a alege o trotinetă electrică se poate dovedi a fi cea mai bună alegere, cu condiţia de a fi utilizată corect şi de a respecta legislaţia şi normele în vigoare.

Cine poate merge cu trotineta electrică

Conform legii, trotineta electrică se poate constitui în mijloc de deplasare în spaţiul public, doar pentru persoanele cu vârsta peste 14 ani. De asemenea,  acestea au obligativitatea de a deţine asupra lor pe timpul deplasării, actul de identitate. Trotineta electrică va rula pe zonele destinate bicicliştilor şi este interzisă rularea pe trotuare. Atunci când deplasarea se face în grup, componenţii grupului nu vor merge unul lângă celălalt, ci unul în spaltele celuilalt. Dacă se doreşte schimbarea direcţiei de mers, utilizatorul se dă jos de pe trotinetă şi efectuează mişcarea ţinând cont de specificul traficului în zonă.

Mersul pe trotineta electrică implică o foarte bună cunoaştere a semnelor de circulaţie, nu poate fi realizat în condiţii de ebrietate şi nu este recomandat dacă pe carosabil este gheaţă sau zăpadă. Pentru o deplasare în siguranţă, se recomandă folosirea căştii de protecţie, precum şi menţinerea unei viteze de deplasare moderate. Astfel, ţinându-se cont de recomandările şi specificaţiile în vigoare, deplasare cu trotineta electrică se poate constitui în cea mai bună soluţie atunci când traficul urban aglomerat devine o mare problemă pe care trebuie să o confrunţi zilnic. Modele variate şi caracteristicile acestora, te vor ajuta să  procuri trotineta potrivită nevoilor şi abilităţilor tale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro