Redactia.ro
Home » ADEVARUL » Șomajul tehnic se va prelungi după 15 mai, în anumite condiții. Precizările ministrului Muncii

Șomajul tehnic se va prelungi după 15 mai, în anumite condiții. Precizările ministrului Muncii

Șomajul tehnic

Guvernul ia în calcul prelungirea șomajului tehnic pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricții după data de 15 mai. Anunțul a fos făcut de ministrul Muncii Violeta Alexandru.

Oficialul a declarat că decizia privind șomajul tehnic va fi luată după noi discuții cu partenerii sociali ai ministerului și va veni în decurs de o săptămână. Pe de altă parte, Ministerul Muncii lucrează și la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei și vor să își dezolte activitatea.

Violeta Alexandru a spus că și cei care au reușit să își mențină activitatea în parametri acceptabili, care au făcut eforturi și nu au cerut șomaj tehnic și nu au întrerupt activitatea, ar putea beneficia de unele măsuri, „astfel încât și activitatea lor să poată fi apreciată și văzută de guvern”. Ea a spus că lucrează în acest sens cu ministrul economiei.

Măsuri de sprijin pentru firme

„Împreună cu ceilalți colegi, gândim un pachet de măsuri care să vină inclusiv în sprijinul celor care vor să-și facă o reorientare în activitate sau vor să-și dezvolte activitatea pe baza experienței avute în această criză, oameni care s-au străduit să-și țină activitatea în picioare în pofida greutăților”, a declarat Violeta Alexandru la Digi 24.

În cazul în care o companie afectată de criză nu își poate relua activitatea din 15 mai, statul va acoperi o parte din costul salarial. „Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiți la momentul 15 mai. Țin foarte mult să se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali.

Dar da, se prefigurează măsura prelungirii șomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricționate prin deciziile autorităților, în paralel lucrând și la o serie de măsuri de susținere activă a sectoarelor care își vor relua activitatea”, a adăugat ministrul Muncii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: