Redactia.ro
Home » Știri » SONDAJ 8 din 10 români cred că va fi criză economică. Încrederea lor în orice partid e aproape nulă

SONDAJ 8 din 10 români cred că va fi criză economică. Încrederea lor în orice partid e aproape nulă

8 din 10 români cred că anul acesta va fi criză economică în țara noastră, relevă un sondaj realizat de Avangarde, citat de G4Media.ro. Doar 3% dintre români nu cred că România se va confrunta cu o o astfel de criză. Totuși, câtă încredere au cetățenii României în politicieni?

8 din 10 români cred că va fi criză economică anul acesta

77% dintre cei intervievați de Avangarde, realizatorii studiului citat de G4Media.ro, cred că România se va confrunta în acest an cu ocriză economică.

Potrivit studiului, 28% dintre români cred că războiul este cauza principală pentru declanșarea unei evenutale crize economice, 23% dau vina pe creșterea prețurilor la energie, 21% pe efectele pandemiei și doar 11% asociază o eventuală criză cu calitatea guvernării.

Câtă încredere au cetățenii României în politicieni

14% dintre cei intervievați de Avangarde cred că liderul PNL, Nicolae Ciucă, este pregătit să gestioneze o eventuală criză economică, 13% Marcel Ciolacu (PSD), 3% Cătălin Drulă și 2% George Simion (AUR). Totuși, 38% dintre români sunt de părere că niciunul nu este pregătit să gestioneze o eventuală criză.

În eventualitatea unei crize economice,36% dintre români cred că președintele Klaus Iohannis se va implica în gestionarea ei, 30% cred că nu se va implica.

Principala problemă economică pentru români – creșterea prețurilor

Creșterea prețurilor reprezintă de departe cea mai mare problemă economică: 78% dintre români cred asta, în timp ce doar 8% se tem de creșterea ratelor bancare și doar 5% de șomaj.

Jumătatea dintre români se tem să facă investiții serioase precum o casă sau o mașină

43% dintre cei intervievați de Avangarde spun că au amânat achiziționarea unor bunuri valoroase, cum ar fi automobil sau imobil și să pună mai mulți bani deoparte din cauza temerilor că ar putea urma o criză. Totuși, 39% spun că nu au amânat achiziția unor bunuri de valoare.

În ciuda scumpirilor la carburanți, 27% dintre români declară că circulă cu mașina la fel ca înainte, 20% spun că circulă mai puțin, 11% declară că evită deplasările lungi în țară iar 11% susțin că folossc mai mult mijloacele de transport în comun.

Același sondaj mai arată că doar 6% dintre români au cerut o creștere de salariu pe care au și primit-o, 8% au spus că au cerut, dar n-au primit, iar 61% declară că n-au cerut o mărire salarială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: