Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Școlile vor rămâne deschise și peste pragul de 6 la mie

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Școlile vor rămâne deschise și peste pragul de 6 la mie

Sorin Cîmpeanu a făcut marele anunț! Școlile rămân deschise chiar dacă rata de infectare trece de 6 la mie. Acesta aspect a fost decis  miercuri, 29 septembrie, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și transmis de Ministrul Educației. Măsura se va aplica de luni, 4 octombrie, potrivit acestuia.

Școlile vor rămâne deschise și peste pragul de 6 la mie

Decizie radicală și suprinzătoare din partea Ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a declarat public faptul că școlile vor rămâne deschise și în situația în care pragul depășește 6 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, Ministrul Educației a comunicat faptul că a fost adoptată o decizie prin care să fie luate măsuri suplimentare pentru „amplificarea testării in scoli”. Este vorba despre introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

Următorul pas este adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si modificarea ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, „în concordanță cu hotărârile adoptate”. Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, și va fi pus în aplicare de luni, 4 octombrie, conform declarațiilor Ministrului Educației.

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu

Referitor la scenariile de funcționare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competențe medicale/epidemiologice):

1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în scoli.

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitări către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: