Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Oprescu rămâne în libertate, în Grecia. Cum a convins autoritățile elene să nu fie extrădat în România

Sorin Oprescu rămâne în libertate, în Grecia. Cum a convins autoritățile elene să nu fie extrădat în România

Sorin Oprescu rămâne în libertate, în Grecia. Cum a convins autoritățile elene să nu fie extrădat în România

Judecătorii eleni au decis astăzi ca Sorin Oprescu să nu fie extrădat în România, așa că rămâne în libertate, în Grecia, pentru o perioadă nedeterminată. Iată și de ce nu va fi extrădat fostul primar al Bucureștiului.

Magistrații au decis: Sorin Oprescu rămâne în libertate, în Grecia

Fostul primar al Bucureștiul a stat astăzi față în față cu judecătorii și și-a aflat decizia în procesul extrădării. Sorin Oprescu rămâne liber, în Grecia. Motivul magistraților eleni se leagă de condițiile de detenție din România, a scris Antena 3. Mai exact, judecătorii din Grecia sunt de părere că, dacă va fi extrădat, Oprescu nu va avea parte de condiții decente în închisorile din țară şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă (diabet şi alte boli asociate).

Procurorul de caz a fost cel care a fost de acord ca Sorin Oprescu să fie cercetat în stare de libertate, tot pe motiv că în închisorile din România nu ar putea beneficia de un tratament așa cum trebuie pentru a se vindeca, arată sursa menționată mai sus.

Ce se întâmplă mai departe cu Oprescu, totuși? Rămâne de văzut dacă procuratura elenă va mai face apel la această decizie. Dacă nu, va rămâne definitivă această decizie, deşi fostul primar al Bucureştiului a fost condamnat la noi în ţară la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Automat, dacă Oprescu va reveni în România, va fi arestat. Puțin probabil să o mai facă. Fostul politician a declarat la un moment dat că ar vrea să se stabilească în Grecia şi să lanseze o afacere în domeniul cercetării medicale împreună cu fiul lui.

În România, Sorin Oprescu a primit o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare în dosarul în care este acuzat de luare de mită, dar și de abuz în serviciu, precum și constituirea unui grup infracțional organizat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini