Redactia.ro
Home » Știri » Sorina Pintea, suspendată din PSD. Și-a dat demisia și din funcția de manager al spitalului Baia Mare

Sorina Pintea, suspendată din PSD. Și-a dat demisia și din funcția de manager al spitalului Baia Mare

Sorina Pintea

PSD o pedepsește pe Sorina Pintea, după ce a fost reținută pentru luare de mită. Social-democrații o suspendă din partid, pe o perioadă nedeterminată.

Decizia de suspendare a Sorinei Pintea din Partidul Social Democrat a fost luată în şedinţa informală a Comitetului Executiv al PSD, la propunerea făcută de preşedintele organizaţiei PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Amintim că Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat mită 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract. Contestaţia Sorinei Pintea la măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile se va judeca vineri, la Curtea de Apel Bucureşti.

Și-a dat demisia din funcția de manager al spitalului Baia Mare

Totodată, Sorina Pintea și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Urgență „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. „Subsemnata Pintea Sorina, în calitate de manager al Spitalului de Urgență dr. Constantin Opriș din Baia Mare, având în vedere că sunt cercetată penal în dosarul cu nr. 105/P/2020 PICCJ – DNA, pentru buna desfășurare a urmăririi penale și a procesului penal, formulez prezenta demisie”, a scris fostul ministru al Sănătății, potrivit Romania TV.

În urmă cu o zi, Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, anunţa că va fi numit un manager interimar la spital și un colectiv de medici la conducerea unității.

Marți după amiază, Sorina Pintea a fost scoasă din nou din Arestul Central al Poliţiei Capitalei şi a fost transportată de urgenţă la spital. Starea ei este destul de gravă. Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: