Redactia.ro
Home » Știri » Soţul tinerei care a murit la Maternitatea Botoşani primeşte compensaţii materiale. Bărbatul are 3 minori în întreţinere

Soţul tinerei care a murit la Maternitatea Botoşani primeşte compensaţii materiale. Bărbatul are 3 minori în întreţinere

Alexandra Ivanov – mamă a trei copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani – a fost internată în noaptea de 17 spre 18 august la maternitatea Spitalului Județean Botoșani, însă timp de şapte ore niciun cadru medical nu a consemnat în fişa sa medicală manevre de îngrijire sau intervenţii terapeutice, arată un raport preliminar al Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Pe parcursul nopții, tânăra a trimis mesaje atât medicului de gardă, cât și medicului curant, rugându-i în zadar să o opereze. Ultimul mesaj al Alexandrei a fost către mama sa: „Nu am aer”.

Soţul, compensaţii de 30.000 lei

Consiliul Judeţean (CJ) a decis alocarea unui ajutor financiar de soţului Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoşani, după ce a fost ignorată de cadrele medicale.

Suma de 30.000 de lei va fi acordată lui Gabriel Ivanov, care are în grijă trei copii minori, conform adevarul.ro.

Femeia de 26 de ani a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”, arată medicii legiști în certificatul constatator al decesului.

Asistenta care a vrut s-o ajute, suspendată

Mama tinerei, care este și ea asistentă medicală, spune că asistenta suspendată este singura care ar fi încercat să-i ajute fiica.

Asistenta a stat cu ea. A dus-o și la baie în brațe, că nu își mai simțea picioarele. Cred că ea nu știa, credea că a făcut un atac de panică atunci când a spus că nu are aer. I s-a pus oxigen.

Era foarte agitată că nu avea aer, iar la un moment dat când s-a întors a început să îi curgă sânge pe nas, pe gură. Atunci și-au dat ei seama de gravitatea situației”, a declarat Doina Miron, mama fetei.

Mama fetei a făcut aceste declarații marți, când membrii familiei Alexandrei Ivanov au fost chemați la audieri la Poliția Județeană Botoșani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: