Redactia.ro
Home » Știri » SPAIMĂ pentru părinţii care şi-au trimis copiii în tabără. Micuţii au ajuns direct la spital

SPAIMĂ pentru părinţii care şi-au trimis copiii în tabără. Micuţii au ajuns direct la spital

Ciorbă cu „apă din hazna" și parizer în loc de mușchi de vită: Meniul care a trimis în spital zeci de elevi aflați în tabără la Poiana Brașov

Opt copii din Galați aflați în excursie la Bran au ajuns la spital, după ce au mâncat crenvurști la micul dejun.

Micuţii au fost transportați, joi, la spitalele din Făgăraș și Brașov cu simptome de toxiinfecţie alimentară, survenite după ce au luat micul dejun la o tabără din Bran.

DSP Braşov a demarat o anchetă

Crenvurştii din meniu le-ar fi cauzat probleme celor mici, aceştia plângându-se că ar fi avut un aspect modificat, a precizat vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Anca Bâtiu. Conform acesteia, cei 8 copii făceau parte dintr-un grup de 150 de persoane, de la o şcoală din Galaţi, sosit în excursie la Braşov.

„Au servit micul dejun şi au plecat spre Sibiu. Pe drum, au avut simptomatologie digestivă 8 dintre ei. Cel mai apropiat spital era la Făgăraş, unde au fost duşi cu ambulanţele.

Şapte dintre ei au rămas acolo, unul a fost transferat la Braşov, având o condiţie medicală cronică – diabet. Starea lor medicală este bună, s-a ameliorat şi astăzi (vineri – n.r.) vor fi externaţi”, a precizat Bâtiu.

Autorităţile închid tabăra

Autorităţile statului n-au avut milă în acest caz. Au aplicat legea. Ce înseamnă asta? Că au dat amenzi şi au decis închiderea taberei. În acest caz, DSP Brașov a aplicat amenzi și a recomandat închiderea taberei unde au fost cazaţi copiii.

Este al doilea caz de toxiinfecţie alimentară gravă la copii la o tabără din zonă. La sfârşitul lunii iunie, 50 de copii, aflaţi în tabără la Fundata, au ajuns la spital după ce au servit masa în complexul hotelier unde era organizată tabăra.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: