Redactia.ro
Home » Știri » Spitalul Județean Ilfov devine spital suport pentru pacienții cu COVID-19

Spitalul Județean Ilfov devine spital suport pentru pacienții cu COVID-19

Spitalul Județean Ilfov

Un alt spital din Capitală a fost transformat în spital suport pentru a trata pacienții infectați cu Covid-19. Este vorba despre Spitalul Județean Ilfov. Anunțul a fost făcut joi de Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Măsura a fost luată ca urmare a creșterii numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus.

„Spitalul Județean Ilfov se transformă în spital suport pentru a trata pacienții infectați cu COVID-19. Ieri seară am avut această discuție cu ministrul Nelu Tătaru. Din pacate, în ultimii opt ani, relațiile dintre noi și minister nu au fost încurajatoare. Și nici nu am fost sprijiniți în proiectele nostre. Dar trăim în această perioadă momente în care e nevoie pe langă profesionlism și suport material și de multă solidaritate.

Alegerea Spitalului Județean Ilfov ca spital suport COVID este dovada calității oamenilor care muncesc aici, a profesonalismului lor, dar și a faptului că investițiile pe care le-am făcut, au dat rezultate. Azi, înainte de toate, e nevoie de foarte multă solidaritate și eu, împreună cu colegii mei, punem pe primul loc oamenii. Pacienții. Oricare dintre noi poate fi internat la Ilfov, oricare dintre noi poate fi pus în situația de a lupta cu boala.”, transmite Marian Petrache, președinte Consiliul Județean Ilfov într-o postare pe Facebook.

Nelu Tătaru, despre situația unităţilor de suport COVID

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat în urmă cu 3 zile că în prezent sunt aproximativ 1.900 de paturi în unităţile medicale suport COVID-19, dintre care 840 de paturi sunt dotate complet pentru terapie intensivă. Acesta a precizat că, în situaţia unei suprapopulări la secţiile de terapie intensivă, a fost aleasă varianta suplimentării numărului de paturi în acele spitale şi detaşarea personalului, cât şi transferul pacienţilor în spitale care au secţii ATI şi care au capacitatea să îi primească, potrivit News.ro. Aceste măsuri au început odată cu intrarea în vigoare, marţi, a legii privind carantina, a mai spus Tătaru.

O nouă zi cu peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat din nou o cifră record la numărul de cazuri de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.586. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 285 de pacienți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: