Redactia.ro
Home » Știri » SRI face angajări. Nici nu trebuie să ai facultate! Ce condiție trebuie să îndeplinești

SRI face angajări. Nici nu trebuie să ai facultate! Ce condiție trebuie să îndeplinești

SRI face angajări

Serviciul Român de Informații a anunțat că face angajări și spre uimirea tuturor, cei care vor să se înscrie nu au nevoie de facultate.

Astfel, în următoarea perioadă SRI face angajări, având oferte și pentru persoanele cu studii medii, nu doar superioare.

SRI face angajări. Nici nu trebuie să ai facultate! Ce condiție trebuie să îndeplinești

Vești excelente pentru cei care doresc să lucreze pentru stat. Serviciul Român de Informații face angajări, iar persoanele care vor să candideze nu trebuie să aibă studii superioare.

Potrivit comunicatului oficial al instituției, SRI caută buni cunoscători ai unor limbi străine, cu circulație redusă în România.

În anunț se precizează că se caută personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai limbilor străine albaneză, arabă, armeană, azeră, coreeană, chineză, dari, ebraică, georgiana, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană și urdă.

SRI are nevoie de un personal cunoscător al unor astfel de limbi, pentru operațiunile de securitate națională, iar cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un element foarte important.

Astfel, persoanele care au aceste aptitudini îi pot ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilitățile culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător obișnuit.

Ce trebuie să faci pentru a deveni agent SRI

Pentru a deveni agent SRI, candidații trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Româna de Informații și să promoveze etapele succesive de verificare și selecție.

Persoanele care sunt interesate pot aplica prin transmiterea unui CV la adresa de email hr@sri.ro, susținând în subiectul mesajului sintagma „LINGVIST – NUME PRENUME”.

Totodată, candidații sunt nevoiți să menționeze localitatea unde doresc să fie contactați de un specialist de resurse umane.

Criterii generale de încadrare:

-să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
-să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
-să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
-să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
-să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale;
-să nu fi consumat, anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse;
-să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.