Redactia.ro
Home » Știri » Stare de alertă în numeroase județe din România! Pagube semnificative din cauza furtunilor violente: „Doamne, ce mare este gheața!”

Stare de alertă în numeroase județe din România! Pagube semnificative din cauza furtunilor violente: „Doamne, ce mare este gheața!”

Peisajul meteorologic al României a fost marcat de furtuni violente și precipitații intense în ultimele 24 de ore, lăsând în urmă pagube semnificative și provocând o stare de alertă în numeroase județe. Jumătate din țară a fost afectată de cod galben de ploi și vijelii, cu consecințe devastatoare în vestul și centrul țării.

Stare de alertă în numeroase județe din România

În județul Sibiu, grindina a atins dimensiuni impresionante, comparabile cu ouăle de găină, provocând stricăciuni majore. Străzile au fost inundate rapid, iar sistemele de canalizare au fost suprasolicitate, ducând la inundații locale.

Martorii oculari au surprins imagini dramatice, exclamând: „Doamne, ce mare este gheața!”, potrivit Digi24.

Oradea, un alt punct critic, a fost afectată de ploi torențiale care au inundat mai multe pasaje din oraș. Sistemele de canalizare nu au putut face față volumului imens de apă, ceea ce a dus la blocaje în trafic și dificultăți pentru locuitori.

Cod roșu de furtună în Arad

În Arad, furtunile au fost însoțite de un vânt puternic, cu rafale de până la 90 de kilometri pe oră. Vijelia a doborât numeroși copaci, a smuls coșurile de gunoi și a provocat pagube infrastructurii. Autoritățile locale au emis un cod roșu de furtună, iar pompierii au intervenit prompt pentru a degaja drumurile și a asigura siguranța locuitorilor.

Intervenții de urgență în Satu Mare

Satu Mare nu a fost scutit de furia naturii. Vântul puternic a rupt copaci și a smuls un cablu electric, care a ajuns pe șosea, punând în pericol traficul și siguranța cetățenilor. Un pasaj din oraș a fost inundat, ceea ce a necesitat intervenția rapidă a echipelor de pompieri pentru a evacua apa și a restabili circulația.

Caniculă în sudul țării

În timp ce vestul și centrul țării au fost afectate de furtuni, sudul României se confruntă cu un val intens de căldură. Capitala și opt județe au fost plasate sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi extreme care afectează traficul și activitățile zilnice ale oamenilor. Prognozele meteorologice indică faptul că episodul de căldură va continua și în zilele următoare, impunând măsuri de precauție pentru protejarea populației vulnerabile.

Furtunile și condițiile meteorologice extreme au perturbat grav traficul în întreaga țară. În localitățile afectate de inundații, drumurile au devenit impracticabile, iar locuitorii au fost nevoiți să își modifice rutele obișnuite. În zonele cu cod roșu de caniculă, căldura extremă a făcut ca drumurile să fie mai puțin circulate, mulți oameni alegând să rămână acasă pentru a evita expunerea la soare.

Sursa foto: Digi24

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: