Redactia.ro
Home » Homepage » Stare de dezastru în Veneţia. Turiștii au fost evacuați

Stare de dezastru în Veneţia. Turiștii au fost evacuați

Veneția

Veneţia a fost inundată marţi seară de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani, relatează BBC. Apa a atins un nivel maxim de 1,87 de metri, a anunţat centrul de monitorizare a fluxului. Din 1923, când au început să fie făcute măsurători, doar o singură dată apa a atins un nivel mai ridicat, de 1,94 metri, în 1966.

Imaginile au arătat zone turistice populare din Veneția complet inundate și oameni care înaintează cu greu pe străzile pline de apă , după ce Veneția a fost lovită de o furtună. „În prezent are loc un flux excepţional de ridicat. Toată lumea a fost mobilizată pentru situaţia de urgenţă”, a scris pe Twitter primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro.

În timp ce personalul serviciilor de urgenţă a început să verifice pagubele produse pe canale, presa italiană a relatat că un localnic de 78 de ani a fost ucis prin electrocutare, atunci când casa i-a fost inundată.

Pericol mare la granița cu România! Este alertă medicală

Garda de coastă a suplimentat numărul bărcilor, pentru a fi folosite ca ambulanţe. Mesele şi scaunele pentru aperitive pluteau pe alei, în întuneric, alături de umbrele răsturnate, în timp ce apa a intrat şi în cele mai înalte cizme. Taxiurile de apă care au încercat să lase oamenii la hotelurile istorice de pe Grand Canal au descoperit să intrările erau inundate, iar clienţii au fost ajutaţi să intre pe ferestre.

Primarul a adăugat că nu va declara stare de urgenţă în oraş. Inundaţia excepţională, atribuită crizei climatice, „este o rană care va lăsa un semn permanent”.

Începând din 2003, un proiect major de infrastructură a fost pus în practică pentru a proteja oraşul, dar a fost afectat de depăşirea costurilor planificate, scandaluri şi amânări. Piaţa San Marco din Veneția este afectată în special de fluxurile ridicate, fiind situată într-una dintre cele mai joase zone ale Veneţiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: