Redactia.ro
Home » Homepage » Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Anunțul făcut de Raed Arafat cu privire la restricții

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Anunțul făcut de Raed Arafat cu privire la restricții

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, joi seara, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că se propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 14 decembrie. 

 

Rămân în vigoare aceleași restricții

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat în cadrul conferinței de presă că va fi prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile. Vor rămâne în vigoare aceleași restricții.

A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile. Adaugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniștrilor”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a explicat că circulația pe timpul nopții va fi interzisă în continuare.

Oficialul a precizat că autoritățile se vor axa pe măsuri zonale și locale. În cazul în care acest lucru va fi necesar, se va impune și carantinarea unei localități.

,,În București am avut aproape 2.000 de cazuri în două zile. Fiecare dintre noi să respecte măsurile. Portul măștii, igiena, distanțarea, telemunca sunt esențiale”, a menționat secretarul de stat.

Restricțiile rămân în vigoare și de sărbători

Șeful DSU a vorbit și despre ce urmează în perioada sărbătorilor de iarnă. Raed Arafat a precizat că de sărbători vor fi în vigoare aceleași restricții care sunt și în acest moment. Astfel, nu vor putea fi organizate petreceri în stradă în noaptea dintre ani. Pe de altă parte, pârtiile vor fi deschise, dar cu respectarea tuturor regulilor în jurul lor.

Toate limitarile care au fost pana acum raman mai departe – petreceri in strada, nu. Partiile sunt deschise dar respectand toate regulile care se aplică în jurul lor, la restaurante, hoteluri, distantarea fizică. Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia”, a adăugat secretarul de stat.

Raed Arafat a făcut un apel la populație pentru respectarea restricțiilor impuse, precum și a măsurilor de distanțare socială și de protecție.

De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, a mai spus oficialul.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: