Redactia.ro
Home » Știri » Starea de alertă se prelungește după 15 iunie. Când revenim la o viață normală, potrivit lui Nelu Tătaru

Starea de alertă se prelungește după 15 iunie. Când revenim la o viață normală, potrivit lui Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

Starea de urgență se poate prelungi după 15 iunie, a anunțat Ministrul Sănătății. Nelu Tătaru a confirmat că cel mai probabil aceasta va fi cel mai posibil scenariu, având în vedere că numărul de cazuri nu a scăzut în mod dramatic.

Când începe relaxarea în țara noastră, potrivit lui Nelu Tătaru

Potrivit ministrului, zilele următoare vor decide dacă starea de alertă va fi prelungită sau nu. În același timp, Nelu Tătaru a explicat că cel mai probabil nu va fi cazul să avem o relaxare totală.

Totodată, Ministrul Sănătății a declarat că cel mai probabil viața noastră va reveni la normal în iulie sau în august.

Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru.

Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru.

Relaxarea totală pot avea loc abia din iulie sau august

Nelu Tătaru a avertizat că virusul nu va dispărea subit, ci el va exista încă o perioadă, pe tot parcursul celor trei luni de vară.

„Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a mai adăugat Tătaru.

Ministrul Sănătății a dezvăluit că, cel mai probabil, vom avea parte de o viață aproape de normalitate abia la sfârșitul lunii iulie sau chiar începutul lunii august.

Eu sper ca măsurile de relaxare să meargă cu respectarea acelor norme, tocmai pentru a putea ajunge cât mai curând la acea viață cvasi-normală de la sfărșitul lui iulie – începutul lui august”, a încheiat ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: