Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ştiai că soţul tău nu-ţi este rudă? Ce spune, de fapt, Codul familiei despre legătura dintre voi şi nu numai

Ştiai că soţul tău nu-ţi este rudă? Ce spune, de fapt, Codul familiei despre legătura dintre voi şi nu numai

Ştiai că soţul tău nu-ţi este rudă? Ce spune, de fapt, Codul familiei despre legătura dintre voi şi nu numai

Ştiai că soţul tău nu-ţi este rudă?

Familia reprezintă una dintre structurile fundamentale ale societății, și, în consecință, legile care o guvernează sunt esențiale pentru a înțelege și a proteja această instituție. Cu toate acestea, este un fapt adesea pasat cu vederea că soțul sau soția nu sunt considerați rude în sensul tradițional al cuvântului. În acest articol, vom explora ce spune Codul familiei despre legătura dintre soți și cum aceasta se deosebește de alte relații de rudenie!

Soțul și soția: Rudenie sau afinitatea?

Conform Codului familiei, soțul sau soția nu sunt considerați rude. Acest lucru poate părea contraintuitiv pentru mulți oameni, dar este important să înțelegem că rudenia se bazează pe descendența comună sau pe ascendenții comuni, și soții nu îndeplinesc aceste criterii.

În esență, soțul și soția formează o familie prin căsătorie, dar aceasta este o formă de afinitate, nu de rudenie. Afinitatea se referă la legătura familială reciprocă dintre un soț și rudele celuilalt soț. Cu alte cuvinte, soția sau soțul devine „afin” cu rudele celuilalt soț în urma căsătoriei. Afinii nu sunt considerați rude, dar au anumite obligații și responsabilități legale față de ceilalți membri ai familiei extinse.

Grade de afini în Codul familiei

Afinitatea are același grad cu gradul de rudenie al celuilalt soț. De exemplu, ginerele sau nora sunt afini de gradul I cu socrii, deoarece soțul sau soția este rudă de gradul I cu părinții lor. Gradul de afinitate poate varia în funcție de relația dintre soț și familia celuilalt soț. Iată câteva exemple:

  • Soțul și fratele sau sora soției sunt afini de gradul II.
  • Soțul și bunicii soției sunt afini de gradul II.
  • Soțul și unchiul sau mătușa soției sunt afini de gradul III.
  • Soțul și fiul dintr-o altă relație al soției sunt afini de gradul I.
  • Soțul și nepotul de fiu dintr-o altă relație al soției sunt afini de gradul II.
  • Soțul și nepotul de frate al soției sunt afini de gradul III.

Astfel, în ceea ce privește legile familiei, este important să recunoaștem diferența între rudenia tradițională și afinitatea creată prin căsătorie. Soțul sau soția nu sunt considerați rude conform Codului familiei, ci se încadrează în categoria afinilor. Înțelegerea acestor diferențe este esențială pentru a naviga în mod corect și legal în cadrul relațiilor de familie și al căsătoriilor. Este important să ne bazăm pe cunoașterea legilor pentru a proteja drepturile și responsabilitățile fiecărui membru al familiei noastre extinse.

 

Sursa foto: playtech.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: