Redactia.ro
Home » Știri » STOP pentru şoferi pe Transalpina! Viscolul foarte puternic a oprit circulaţia (VIDEO)

STOP pentru şoferi pe Transalpina! Viscolul foarte puternic a oprit circulaţia (VIDEO)

Transalpina este acoperită total de zăpadă! Drumarii muncesc continuu pentru a redeschide drumul la sfârșitul lunii iunie

Circulaţie este oprită din cauza viscolului pe Transalpina, între Rânca şi Novaci. CNAIR și Poliția Rutieră au decis să închidă traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C, Transalpina, între Novaci (km 16+000) și Rânca (km 34+800).

Motivul? Vizibilitatea aproape zero și puterea dezastruoasă a viscolului, punând în pericol siguranța participanților la trafic.

Viscolul blochează Transalpina

CNAIR a anunțat ce se întâmplă ci circulaţia în munţi.

”Din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii extrem de reduse, spre 0, pentru siguranţa perticipanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au luat decizia închiderii traficului rutier pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C, Transalpina, între Novaci (km 16+000) şi Rânca (km 34+800).

În funcţie de condiţiile meteorologice, se estimează reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă în jurul orei 08:00”, a anunţat în cursul nopţii Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ninge în ziua de Ajun

Ninge, iar pe alocuri se circulă în condiții de iarnă, în zona montană a județelor Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș, Prahova, Sălaj. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Pentru reducerea riscului rutier, polițiștii le recomandă șșoferilor să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Ninsoare slabă este semnalată și pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva (km. 316 -412) și A10 Sebeș-Turda, carosabilul fiind umed, fără depuneri pe carosabil. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

De asemenea, pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: