Redactia.ro
Home » Știri » Sute de șoferi din București au luat amendă, după ce au fost prinși cu telefonul la volan

Sute de șoferi din București au luat amendă, după ce au fost prinși cu telefonul la volan

Sute de șoferi din București au luat amendă, după ce au fost prinși cu telefonul la volan

Sute de șoferi din București au luat amendă. La o săptămână de când a intrat în vigoare noul cod rutier, cu noua lege care a dublat amenzile pentru cei care folosesc telefonul la volan, autoritățile au primul număr al sancțiunilor.

Sute de șoferi din București au luat amendă, după ce au fost prinși cu telefonul la volan

De mai bine de o săptămână, șoferii sunt nevoiți să circule cu atenție, din cauza noului cod rutier. Noua lege care a dublat amenzile pentru cei care folosesc telefonul mobil la volan, le-a cam dat bătăi de cap șoferilor din Capitală.

Se pare că polițiștii au primul bilanț al sancțiunilor. Oamenii legii din București au dat 250 de amenzi celor care au fost prinși cu telefoanele în mână la volan, iar amenzile nu au fost deloc mici. Șoferii au plătiti între 870 și 1160 de lei, sau jumătate dacă au timp să achite în 15 zile.

8 conducători au rămas fără permis de conducere

Deși ceilalți s-au ales doar cu o amendă, au fost și șoferi care s-au ales cu permis de conducere suspendat pentru 30 de zile. Aceștia au fost prinși că vorbeau la telefon și că nu erau atenți la schimbarea direcției de mers.

Se pare că de la intrarea în vigoare a noului cod rutier, polițiștii dau mult mia multe amenzi decât dădeau până acum. De menționat este faptul că în această săptămână, au fost mai multe controale care au vizat această problemă. Polițiștii care folosesc motocicleta, îi surprind mai repede pe șoferii care folosesc telefonul mobil.

Noul cod rutier menționează că nu numai, telefoanele mobile cauzează probleme, ci și aparatele GPS, tabletele dar și ceasurile inteligente.

Ce amenzi riscă curierii pe bicicletă, dacă folosesc telefonul mobil în timp ce merg

Polițiștii pot opri în orice moment orice șofer sau orice biciclist care folosește telefonul în timp ce conduce. Noul cod Rutier a intrat în vigoare, duminică, 13 octombrie 2019. Raziile deja au început, ia în primele opt ore de la schimbarea noului cod rutier s-au dat amenzi în valoare de 30.000 lei.

Dacă șoferii sunt prinși că încalcă legea, chiar dacă țin telefonul în suport. Amenda pentru încălcarea legii este de până la 1.160 de lei. Aproximativ 40% dintre șoferii români trimit SMS-uri în timp ce conduc.

Citeste si:Cătălin Măruță a făcut declarații îndrăznețe din dormitorul lui și-al Andrei

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: