Redactia.ro
Home » Știri » Talonul de pensie, trimis pe e-mail! Legea a fost adoptată în Parlament

Talonul de pensie, trimis pe e-mail! Legea a fost adoptată în Parlament

Cum cumperi vechime în muncă? Câți bani scoți din buzunar pentru 1 an

Vești bune pentru pensionari. Talonul de pensie va putea fi trimis direct pe e-mail! Legea a fost adoptată în Parlament și urmează să fie pusă în practică.

Vin vești bune pentru pensionari, care vor avea acum talonul de pensie direct pe e-mail. Legea a trecut de Camera Deputaților, care a aprobat-o. Iată cum trebuie procedat pentru a beneficia astfel de document.

Talonul de pensie, trimis pe e-mail! Legea adoptată în Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, în cursul zilei de miercuri, un proiect de lege care prevede posibilitatea ca talonul de pensie să fie transmis, la cerere, în format electronic, de către Casa Naţională de Pensii Publice.

Proiectul de lege completează art. 109 din Legea nr. 263/2010, care instituie posibilitatea transmiterii de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP, a documentului de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

„Casa Naţională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau în cont de card.

Documentul de informare se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card”, scrie în proiectul de lege ce a trecut de Camera Deputaților.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect, așadar legea este aprobată.

Cum arată talonul de pensie, în format electronic

Talonul de pensie în format electronic nu este cu nimic diferit față de cel fizic. Documentul de informare, ce va fi transmis în format electronic, produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard.

Acest document în format electronic este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice. Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic.

Talonul în format electronic va conţine toate elementele de identificare unică de pe documentul fizic omolog.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: