Redactia.ro
Home » Știri » Țara din apropierea României care a revenit la o viață normală. Ce s-a întâmplat acolo

Țara din apropierea României care a revenit la o viață normală. Ce s-a întâmplat acolo

Țara din apropierea României care a revenit la o viață normală. Ce s-a întâmplat acolo

În Cehia viața începe să își reia făgașul normal, după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Este prima țară din Europa care anunță că măsurile luate pentru a opri răspândirea virusului vor fi treptat anulate, astfel că viața va reveni la normal. Primul pas spre realizarea acestui obiectiv este că începând de joi, magazinele și atelierele sunt deschise.

Cehia a fost una dintre primele țări europene care a luat măsuri împotriva COVID-19, încă de la primele cazuri apărute pe teritoriul țării. Astfel, Republica a impus starea de urgență și purtarea măștilor înainte multor state de pe Bătrânul Continent.

Viața se întoarce la normal în Cehia

Aceste măsuri au fost eficiente, deoarece în ultimele zile cazurile de îmbolnăviri au fost tot mai rare, Cehia raportând sub 5.000 de cazuri de coronavirus și 80 de decese. De la sfârșitul acestei luni, cehii și-au propus să relaxeze blocajele naționale, pentru ca viața să revină, treptat, la normal.

Ministrul Sănătății din Cehia a ținut să asigure populația că lupta cu pandemia este, practic, câștigată.

„Spunem clar acum că suntem capabili să gestionăm relativ bine pandemia aici, nu este cea care ne administrează”, a spus ministrul ceh al sănătății, Adam Vojtech, într-o conferință de presă la începutul acestei săptămâni.

Care este motivul acestei relaxări timpurii

Guvernul a decis ca unele magazine să se redeschidă începând de joi. Este vorba despre magazinele de bricolaj, cele de papetărie sau atelierele de reparaţii ale bicicletelor.

Totodată, oamenii vor putea să se bucure de vremea de afară, și pot ieși să facă sport, dar nu în grupuri mai mari de două persoane, scrie Digi24.

Încă de la începutul lunii martie, Republica Cehă a impus populației măsuri prin care viața zilnică a fost restricționată drastic din cauza coronavirusului. Acestea au intrat în vigoare chiar înainte ca numărul de cazuri descoperite la nivel național să fie mai mare de 200, crie cnbc.com.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini