Redactia.ro
Home » Știri » Țara în care femeile consumă mai mult alcool decât bărbații! Una din patru femei se îmbată lună de lună 

Țara în care femeile consumă mai mult alcool decât bărbații! Una din patru femei se îmbată lună de lună 

Țara în care femeile consumă mai mult alcool decât bărbații! Una din patru femei se îmbată lună de lună 

Țara în care femeile consumă mai mult alcool decât bărbații! Una din patru femei se îmbată lună de lună!

Țara în care femeile consumă mai mult alcool decât bărbații

Un nou raport șocant asupra consumului de alcool în țările dezvoltate, dezvăluind că femeile britanice se află în fruntea clasamentului la consumul de alcool. Potrivit datelor prezentate într-un studiu recent realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), aproximativ o femeie din patru din Marea Britanie recunoaște că se îmbată în fiecare lună, cifrele fiind considerabil mai ridicate decât media internațională.

Una din patru femei se îmbată lună de lună 

Acest raport îngrijorător dezvăluie că 26% dintre femeile britanice au consumat șase sau mai multe băuturi alcoolice cu o singură ocazie, semnificativ mai mult decât rata medie de 12% înregistrată în cele 33 de țări analizate de OCDE. Aceasta poate fi văzută drept o provocare pentru societatea britanică, aducând în discuție problemele legate de sănătate și bunăstare.

În clasamentul global, femeile britanice sunt urmate strâns de cele din Danemarca, unde procentul se ridică la 26%, iar locurile următoare sunt ocupate de Luxemburg cu 24% și Germania cu 22%. Aceste date trag la răspundere societatea britanică pentru provocările asociate consumului excesiv de alcool în rândul femeilor.

Bărbații depășesc femeile în consumul de alcool în România

Cu toate acestea, merită să comparăm situația din Marea Britanie cu cea din România, unde bărbații depășesc femeile în consumul de alcool. Potrivit datelor prezentate într-un grafic publicat de Daily Mail, procentul femeilor din România care consumă excesiv de alcool este puțin sub 20%, în timp ce la bărbați acest procent trece de 50%. Deși aceste cifre sunt alarmante, ele nu sunt noi pentru societatea românească, care de mult timp ocupă un loc fruntaș în topurile consumului de alcool.

OCDE a măsurat consumul de alcool în diferite țări prin intermediul datelor privind vânzările. Consumul mediu de alcool în 2021 a fost de 8,6 litri pe cap de locuitor. Totuși, există variații semnificative între țări, cu rate de consum ce variază de la peste 12 litri în țări precum Letonia și Lituania, la mai puțin de cinci litri în țări precum Turcia, Costa Rica, Israel și Columbia. Marea Britanie se situează la 10 litri, în timp ce Statele Unite au înregistrat un consum de 9,5 litri pe cap de locuitor.

Pe de altă parte, și bărbații britanici au locuri de frunte în topurile consumatorilor de alcool. 46% dintre aceștia recunosc că au consumat echivalentul a 60 de grame de etanol pur într-o singură ocazie în ultimele 30 de zile. Cu toate acestea, aceștia se află pe locul al treilea, fiind depășiți de România, unde 55% dintre bărbați au consumat în aceleași condiții, și de Danemarca, cu 49%. Media internațională pentru bărbați este de 27%, în timp ce pentru femei este de doar 9%.

Aceste date alarmante ar trebui să determine societatea britanică să privească cu atenție problema consumului excesiv de alcool, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Consumul excesiv de alcool poate avea consecințe grave asupra sănătății și bunăstării individuale, precum și asupra societății în ansamblu. Abordarea și conștientizarea acestui fenomen ar putea contribui la reducerea acestui comportament dăunător și la promovarea unui stil de viață sănătos pentru toți cetățenii.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: